21.02.2017 Av: Backpacker Postet i: Backpacker Tags: backpacker, reise, bistand, filippinene, Manila
Bistandsarbeid i Manila og Abra de Ilog

Bistandsarbeid i Manila og Abra de Ilog

Nå har vi backpackerne endelig kommet oss på tur, og i koser oss masse på Filippinene. Stemninga og samholdet er på topp, og vi har det veldig gøy sammen! På få dager har vi allerede opplevd mye, og fått mange sterke inntrykk. I Manila fikk vi besøke et par fengsler, Mamas Children home og Smokey Mountains.

Vårt første besøk i Manila var i fengslene på Filippinene. Her kunne vi raskt se at standaren var noe helt annet enn hva den er i Norge. De små cellene var overfylte med 45 personer i hver og levevilkårene var utrolig dårlige. Likevel hadde de godt humør, og sang og danset for oss. 

I Smokey Mountains, også kjent som søppellandsbyen, fikk vi oppleve slummen på sitt verste. Det var søppel overalt, og husene var bygget opp av nettopp dette. Barna fikk en pause fra hverdagen da vi lekte og koste oss sammen med dem. Vi hadde det gøy med ballonger og ulike aktiviteter, før vi fikk en omvisning rundt om i landsbyen. Barna var glade og flere av oss syntes det var veldig vanskelig å dra fra dem.

Vi endte kvelden hos Mamas på barnehjemmet deres. Her bli vi tatt godt i mot med masse sang og dans, før vi hadde noen felles aktiviteter der barna ba oss opp på ulike leker. Da vi kom tilbake til hotellet hadde vi en debrief om det vi hadde opplevd denne dagen. Det var godt å sette ord på tankene sine og få delt det man tenkte. 

Et par dager senere dro vi til Abra de Ilog, som ligger bare en ferjetur unna Manila. Her tilbrakte vi to dager sammen med ministries without borders, hvor vi fikk oppleve både en artig tur med tri-cyckle og et møte med urbefolkningen. Flere dro også inn til sentrum, hvor vi fikk sett og opplevd kulturen på egenhånd. Møtet vårt med urbefolkningen var ganske sterkt, ettersom vi fikk se hvor vanskelig de faktisk har det. Det var tøft å se hvor lite de hadde, av både mat og klær. Likevel har dette vært en opplevelse vi ikke ville vært foruten. Vi har fått  urettferdighet, men også mye glede og viljestyrke blant de vi har besøkt. Nå ser vi frem til et par solfylte dager på Pandan!