22.02.2017 Av: Backpacker Postet i: Backpacker Tags:
Paradisøya Pandan

Paradisøya Pandan

Torsdag 16. februar
Kjørte tidlig om morgenen i minibusser og ankom paradisøya Pandan ved lunchtid. Dagen gikk med til soling,  snorkling, sandvolley og bading.  
Pandan er en ganske liten øy utenfor den delen av fastlandet som heter Mindoro. Det var veldig deilig å gå i land på den kritthvite stranda og vite at vi hadde noen rolige dager foran oss.  

Fredag 17. februar
Hele klassen dro ut med to båter på en felles snorkletur til Apo Reef. Det var deilig å slappe av på båten med musikk og god stemning. Det var spennende å utforske livet i havet. Litt senere på turen fikk vi mulighet for å svømme inn til en annen øy. Her klatret noen av oss opp i et høyt fyrtårn og fikk utsikt over hele øya. Siden mange av oss var litt overivrige til soledag endte det med noen solbrente kropper. Etter er lang dag på sjøen ble det en tidlig kveld i bungalowene vi bodde i. Dette var små hytter som lå rundt på stranda. 

Lørdag 18. februar
Startet dagen med morgentrim  klokka 8 med Hanna (stip) før vi spiste en deilig frokost. Frukten som ble servert ved måltidene her er noe av det beste vi har smakt! 
Det var ingen fast opplegg i dag men de som ville hadde muligheten til å dykke på ettermiddagen. På starten av skoleåret fikk vi mulighet til å ta dykkersertifikat så noen brukte dette, mens vi andre hadde introdykk.  Det var spennende å utforske dyrelivet på så nært hold, det var en spesiell opplevelse. På øya var det også mulighet for å fa massasje i 1,5 time. Dette kostet bare 650 pesos, rett over 100kr, det var flere av oss grep denne muligheten.  Da kvelden kom og mørket la seg var det stjerneklar himmel. Flere av oss satt da lenge på stranda og nøt synet.  

Søndag 19. februar
Vi hadde en deilig frokost og litt tid på stranden før det var utsjekk og hjemreise tilbake til Manila. I morgen går turen videre til Australia!