28.11.2016 Av: Backpacker Postet i: Backpacker Tags: backpacker, skottland, highlands, edinburgh
Skottland

Skottland

Skottland

Nå er vi tilbake på skolen igjen etter en uke i Skottland etterfulgt av en ukes høstferie. Skottlandsturen var noe vi hadde gledet oss veldig til da dette var den første utenlandsturen med linja. Vi reiste sammen med Reiseliv og hadde noe felles program med dem. Dette var en tur som virkelig levde opp til forventningene!

DAG 1

Vi dro med buss tidlig fra skolen søndag morgen og landet i Edinburgh ved lunsjtider. Allerede da startet programmet. Vi begynte med et besøk på Edinburgh Castle som ligger på en vulkansk høyde helt i sentrum av byen. Morten, som er lærer på reiseliv, har besøkt byen mange ganger og har god peiling på byens historie så han fungerte som guide.

Etter dette var vi på aktivitetssenteret «Camera Obscura». Her kunne man «leke» med optiske illusjoner. Veldig morsomt. (Bilder)

Dag 1 avsluttes med felles middag på meksikansk restaurant før vi går tilbake til hostellet. Hostellet har veldig enkel standard, men det lå midt i sentrum. Siden vi bor billig får vi råd til fler aktiviteter og det er det helt klart verdt!

DAG 2

Vi starter dagen med en god frokost på et hotell i nærheten av hostellet vi bor på. Etter dette møter vi til morgensamling i kirken St. Giles. Etter dette tar vi en tur på «Whisky Experience». Her fikk vi lære litt om hvordan man lager Whisky og man fikk et inntrykk av hvor viktig denne drikken er for den skotske kulturen. Vi avsluttet besøket med whisky-smaking.

Greyfriar Bobby er en hund som satt ved sin eiers grav i mange år etter at han døde.  Etter en tur på whiskey-senteret besøkte vi graven til denne hunden før vi tok turen over gata til «Museum of Scotland». Dette er et museum med sju etasjer og utstillinger av alle slag så her tror jeg alle fant noe interessant å se på.

For de som hadde lyst, var det muligheter for å kjøpe inngangsbillett på «Edinburgh Dungeon». Det er et slags spøkelseshus der du blir tatt med tilbake i tid og får høre om noe av byens grusomme historie. Det tok ca. 1,5 t og komme seg gjennom og det var veldig morsomt. Anbefales!

Etter felles middag på Pizza Express dro vi på «Murder and Mystery tour». Dette var et høydepunkt fra Edinburgh. Her ble vi også tatt med tilbake i tid og vandret rundt i byens gater sammen med en guide. Han var veldig engasjert og morsom å høre på. Edinburgh er en veldig gammel by og minner om gatene man ser i Harry Potter.

DAG 3

Etter frokost var det avreise for backpacker (og noen fra reiseliv) til Highlands. Vi tok buss opp til fjellområdene der vi sjekket inn på et koselig hostell. Her var standarden veldig mye bedre enn i Edinburgh. Noe som er koselig med å bo på hostell er at man bor så mange på samme rom. Da blir man enda bedre kjent.

Etter å ha satt fra bagasjen la vi ut på fjelltur. Den gikk til en fjelltopp bak hostellet og tok ca. 3 timer. På toppen fikk vi kjenne på skotsk vær da det blåste så mye at vi kunne lene oss på vinden. Naturen her var også veldig fin. Minner litt om Norge, men det er likevel ikke helt likt.

På kvelden fikk vi servert treretters middag før vi slappet av sammen i det koselige oppholdsrommet på hostellet.

DAG 4

Vi ble delt inn i grupper til de ulike aktivitetene og denne dagen dro vår gruppe på canyoning. Det er noe av det vi hadde gledet oss mest til med turen. Canyoningen gikk ut på at vi, sammen med tre guider, skulle ta oss ned en elv. Vi sklei, hoppet og rappellerte. Dette var kjempegøy! Det ble litt kaldt på slutten, men humøret var på topp.

DAG 5

Neste dag var det vindsurfing som sto på programmet. En slik aktivitet krever litt vind, men det var det ikke mye av denne dagen. Vi hadde knallbra vær. Ikke en sky på himmelen og god temperatur. Derfor prøvde vi SUP (stand up paddle), slik som de andre gruppene hadde gjort, først. Dette passer kjempebra på en dag uten vind for da var det lett å finne balansen.

Litt senere på dagen blåste det litt opp sånn at vi fikk prøvd oss på litt vindsurfing. Det var morsomt å prøve og skal helt klart gjentas.

Etter dette dro vi med buss tilbake til Edinburgh der vi hadde avslutningsmiddag sammen med reiseliv på Hard Rock.

DAG 6

En utrolig bra tur er over og alle drar hvert til sitt hjem på høstferie. Vi gleder oss allerede til neste tur! Da blir det walkabout i rundt i Norge. 

For flere bilder og oppdateringer følg bloggen vår: https://backpackergrenland.wordpress.com/ 

{gallery}{gallery}