30.11.-0001 Av: Erik Larsen Postet i: Backpacker Tags: backpacker, Manila, filippinene
Sterke inntrykk i Manila

Sterke inntrykk i Manila

Heihei!

Nå var det tid for at backpackerne skulle endelig dra på sin hovedtur til Filippinene og Australia. Etter en lang reise startet turen til backpack med sterke inntrykk fra den fattige slummen i Manila. 


Første dagen dro vi en kort tur innom sykehuset til MAMA før vi kjørte til Payatas der en søppelfylling hadde rast og tatt flere liv for en del år siden. Det er nå bosatt mange familier der. Her møtte vi på elendighet, men også mye smil og glede. Til slutt besøkte vi også kirken som hjalp til i nærområdet. 


Tidlig på dag 2 dro vi tilbake på Mama’s hvor vi fikk høre om alt arbeidet de holder på med. Alt fra barnehjem og eldrehjem til sykehus og førskole. Videre dro vi til et lokalt fengsel, gentriaz prison, der det bodde over 390 fanger, men det var kun bygget til 75 personer. Vi så en stor kontrast til de norske fengslene både i forhold til mat og plass. Vi var delt opp i 3 grupper og når noen var nede i fengselet var andre og lekte og spilte basketball med de filippinske ungene i nærmiljøet. Vi dro videre til Tanza der det bor et lite samfunn i en søppelfylling. Selv med de dårlige levekårene var det ikke annet enn smil og latter blant barna. For å avslutte den inntrykksfulle dagen feiret vi barnebursdag på Mamas. 


Med masse dans og god mat ble det en fin avslutning på de to veldig sterke dagene i Manila. Vi gleder oss til resten av den minnerike turen. 


-Trine og Sunniva