19.02.2018 Av: Bistand/action Postet i: Bistand/action Tags:
Bistand/action i Uganda

Bistand/action i Uganda

På torsdag hadde vi en fullstappet dag med utrolige opplevelser i Kamuli i Uganda. Vi fikk både lekt mye med barna vi møtte og vi kjørte langt ut på landsbyen for å besøke familier.

 

Vi besøkte Childrens home som er hovedprosjektet til Make Possible. Det var første gangen de hadde besøk av en gruppe, det var en utrolig fin opplevelse. 

De ønsket oss velkommen med sang og dans og de hadde lært navnene våre på forhånd. 

 

Vi hadde også kappløp med barna. Vi løp fra Childrens Home til skolen de gikk på. Det var en del lenger en hva vi hadde sett for oss, og vi hadde absolutt ingen sjangs på å slå dem.  Det var utrolig kult og spesielt å løpe gjennom gatene hvor de lokale heiet (og lo av oss som kom bakerst)

 

Vi fikk også omvising på skolen, rektoren introduserte oss til elevene som deres venner, noe som var veldig fint.

 

Senere kjørte vi en time ut på landsbyen.

Når vi kom frem til landsbyen ble vi møtt av en familie på 9. De hadde en jordhytte til kjøkken og en jordhytte der alle sov. 

 

Vi møtte også to eldre søsken som bodde sammen. Hun ene var lam i beina og satt på bakken. 

 

Det er veldig vanskelig for oss å sette seg inn i hvordan de lever. Men gleden i øynene deres var fint å se. At et lite besøk betyr så mye, for dem å vite at noen tenker på dem og kommer på besøk setter de så stor pris på.

 

Vi fikk også se landbruksprosjektene til Make Possibel. De hadde både griser og fisker. Dette var virkelig et sted hvor ting fungerte.

Tilslutt spiste vi kvelds på childrens home og danset med barna. 

Det var altså en fullstappet dag fra morgen til kveld. Det er vanskelig å sette ord på alt og få med alt vi gjorde på en dag. Her fikk dere hvertfall et inntrykk i hvordan dagen var. 

 

Man må hvertfall få med at hele klassen var i godt humør hele dagen og vi har det så utrolig bra her. Nå setter vi kursen mot Kenya og safari og er klar for nye opplevelser.