20.12.2017 Av: Bistand/action Postet i: Bistand/action Tags:
Juleavslutning med faget kludring

Juleavslutning med faget kludring

For en uke siden hadde vi juleavsluttning med faget Kludring. Faget går ut på å inkludere og bli kjent med flyktningene på mottaket for enslige mindreårige i Porsgrunn, og de som har fått opphold her. Det har vært et veldig fint fag.

Det er egentlig litt rart å kalle de for “de enslige mindreårige”, selv om det er det de er. Men de er også våre venner og naboer. Vi har gjort mye gøy sammen gjennom høsten. Vi har vært på tur i skogen, spilt brettspill, volleyball og curling, fått servert afghansk mat, danset og spist julegrøt. Vi har også vært i boliger og hjulpet til med lekser. Det har vært veldig fint å få bruke hverdagen vår med dem og fått blitt kjent med dem.

 

På juleavsluttningen da vi sto i kø for å ta grøt, var det en som spurte meg hva mine planer for julen var. Jeg svarte jeg skulle hjem til familien og at jeg gledet meg til det. Han synes jeg var så heldig som fikk dra hjem til jul og han syntes det hørtes så koselig ut. Han fortalte at det var et par år siden han hadde vært hjemme og at han ikke helt visste neste gang han skulle hjem. Det er rart å tenke på alt vi har gjort sammen denne høsten, men samtidig er våre liv så forskjellige.

 

Det er trist å tenke på at mange av våre venner er ute på flykt og er uten en familie å komme hjem til i jul. Jeg vil ha dette i mine tanker, nå som jeg sitter hjemme og er med familien.