19.02.2018 Av: Bistand/action Postet i: Bistand/action Tags: bistand/action, grenlandfhs, Uganda, makepossible
Prosjekt Childrens home, Make Possible

Prosjekt Childrens home, Make Possible

-Vi ble så imponert over arbeidet i Kamuli, så vi ville skrive et mer utfyllende innlegg om arbeidet som blir gjort i av Make Possible.

 

«Stiftelsen Make Possible (MAP) arbeider for å gi foreldreløse barn en god fremtid, et trygt hjem og en omsorgsfull familie. Stiftelsen har ingen ansatte, men kun frivillige medarbeidere i Norge».

I Kamuli besøkte vi et barnehjem. Det heter Kamuli Children’s home og på dette bor det omtrent 108 foreldreløse barn.

Her kan de leve i et godt fellesskap der ting blir tilrettelagt for at de skal få en trygg og god barndom. Mange av barna har sponsorer og flere av dem går på skole. 

Da vi var sammen med barna merket vi raskt hvor godt de trivdes der og hvor glade og fornøyde de var. Vi ble møtt med smil og klemmer og hadde en utrolig bra dag. 

Vi lærte mye om hjemmet og hvordan det fungerer. Barna er delt inn i grupper der hver gruppe har en «mor». Dette er deres kontaktperson som de kan gå til hvis de lurer på noe, vil få vasket klær eller andre ting. Dette er også de som lager maten og holder alt ryddig og pent. 

I tillegg til «mødre» er det ansatt sosialarbeidere som barna kan prate med om ting som er vanskelige og barna blir tett fulgt opp. 

Fred er lederen av barnehjemmet og er en utrolig snill og omtenksom mann, han fortalte at sin egen barndom ikke hadde vært så lett, derfor ville han gjøre en forskjell for andre. Han får virkelig ting til å gå rundt og jobber hardt for at barna skal ha det bra. Dette er en mann som vil det beste for alle han møter. Og man merker hvor utrolig viktig det er for et slikt arbeid å ha en god leder, slik at vi får tillit for arbeidet. 

Vi sitter igjen med mange tanker og har virkelig fått se hvor urettferdig verden er. Men etter å ha sett hvor bra Kamuli Children’s home fungerer og hvor bra barna har det der har vi tro på en fremtid der dette er en mulighet for flere barn. Verden har utrolig mange ildsjeler og fantastiske mennesker som faktisk gir alt de har for at andre skal ha det bra, og dette har vi virkelig sett på Kamuli Children’s home!

Om du vil lese mer om arbeidet så kan du se her;
http://makepossible.no/se-vart-arbeid/