04.04.2018 Av: Bistand/action Postet i: Bistand/action Tags: run for tanzania, sponsorløp, bistandaction
Run for Tanzania - Sponsorløp

Run for Tanzania - Sponsorløp

Nå er det snart tid for RUN FOR TANZANIA! Lørdag 7. april skal hele skolen være med på det årlige sponsorløpet vi har her på Grenland. Det kommer til å bli morsomt å både delta og arrangere! Elevene skal komme seg gjennom en runde på 550m flest mulig ganger i løpet av en time. Man kan også kle seg ut og lage litt show underveis i løpet. Speakers og høyttalere på tunet er med på å holde en god stemning underveis. Det er ekstra gøy å jogge når du vet at du har sponsorer som gir deg penger for å løpe. 

 

Som sagt går løpet ut på at elevene har skaffet seg sponsorer. Disse kan enten betale en mindre sum for hver runde eleven løper (da må man huske å ta i betraktning om eleven har kostyme eller utfordringer som senker tempoet), eller en fast sum for hele timen. Hver krone hjelper!

Organisasjoen i Tanzania som vi støtter heter Make Possible. De driver mange ulike prosjekter, og spiller en viktig rolle i mange liv. Blant annet støtter de ulike privateide skoler økonomisk, og bidrar med kurs og annen kunnskap for å bedre læringsforholdene gjennom kulturelle holdningsendringer. Andre typer prosjekter de driver er for eksempel en kvinnegruppe, Zekana - «It's Possible», for kvinner som lider i samfunnet fordi de har HIV/AIDS. Det kan du lese mer om her: http://grenland.fhs.no/elevblogg/bistand-action/arbeidet-gir-kvinnene-livsglede-og-hap-for-fremtiden-zekana-er-swahili-og-betyr-det-er-mulig. Andre eksempler på hva Make Possible er involvert i er ulike familie- og gruppehjem.

Det er Make Possible som bestemmer hva pengene vi samler inn skal gå til. Det er fordi de har kunnskap og kompetanse til å vite hvilket prosjekt som vil få best nytte av ressursene våre. En annen viktig faktor er at de i tillegg ser etter hvilket prosjekt som kan bli selvdrevet på lang sikt, og dermed er levedyktige prosjekt. Likevel har klassen fått komme med ønsker til hva vi kunne tenke oss at pengene skal gå til. I år vil vi at pengene skal gå til Monduli Juu og Childrens Home i Kamuli.

Moduli Juu

Dette området har lite tilgang på fasiliteter som helsestasjon, skoletilbud og utstyr, butikker og rent drikkevann. Dessuten er tidlig ekteskap veldig vanlig i dette området. Mange jenter får derfor ikke gå på skole, og blir giftet bort helt ned til 9-årsalderen. MOP er et prosjekt som er en del av Make Possible, de jobber med å gi jenter mulighet til skolegang og gi dem kunnskap om kvinners rettigheter. De informerer om at jenter har rettigheter, og at de også er store ressurser. De vil at jenter også skal få utdanning, noe vi tar som en selvfølge her i Norge.

Childrens home - Kamuli

Childrens home er et barnehjem der det bor 108 barn som enten er foreldreløse, eller har foreldre som ikke klarer å ta vare på barnet sitt. Her kan de leve i et godt fellesskap der det blir tilrettelagt for at de skal få en trygg og god barndom. Da vi var sammen med barna merket vi raskt hvor godt de trivdes der og hvor glade og fornøyde de var. Barna er delt inn i grupper der hver gruppe har en «mor». Dette er deres kontaktperson som de kan gå til hvis de lurer på noe, vil få vasket klær eller andre ting. I tillegg til «mødre» er det ansatt sosialarbeidere som barna kan prate med om ting som er vanskelige og barna blir tett fulgt opp. Verden har utrolig mange ildsjeler og fantastiske mennesker som faktisk gir alt de har for at andre skal ha det bra, og dette har vi virkelig sett i Kamuli Children's home! 

 

Som du sikkert forstår går disse pengene til noe godt. Vi har sett effekten av løpet, og håper at du også gjør det, selv om det blir gjennom bilder. Lørdag 7.april skal vi løpe for alle disse flotte menneskene. Motivasjon kommer ikke til å bli noe problem, for vi vet at hver eneste krone vi samler inn bidrar til at disse menneskene får en bedre hverdag. Vil du være med å støtte? Kontakt oss eller en elev/lærer du kjenner på Grenland!