12.05.2017 Av: Bistand/action Postet i: Bistand/action Tags: samuli, kenya, bistand, eventyr
Vi drar tilbake til Kenya!!

Vi drar tilbake til Kenya!!

Kun måneder etter Bistand/action sin tur til Kenya og Tanzania setter 9 elever fra skolen kursen igjen mot Afrika. Denne gangen går turen til landsbyen Samuli i Kenya for å drive frivillig arbeid. Dette er landsbyen til Jeremiah som var med oss på nesten hele turen i vinter. Vi gleder oss skikkelig til å komme tilbake!

 

Da vi var nede i Afrika sist møtte vi en dame ved navn Ellen Sørensen. Hun hadde dratt til Kenya for å være med på å bygge et helsesenter i Samuli. For noen uker siden møtte vi Ellen igjen her hjemme i Norge og hun fortalte oss at hun skulle ned igjen til Samuli og at hun gjerne ville ha med oss. Noen av oss slang oss rundt og er nå klare for et nytt eventyr!

Målet for turen er at vi skal se og lære, og være med å se på muligheter til å etterhvert kunne få til fadderordninger i landsbyen. Vi skal også tilbringe masse tid med ungene og ha aktiviteter med dem.

Ved hjelp av støtte fra venner og familie har vi fått inn en del penger som vi vil bruke på at barna i Samuli får lys til skolen, til at barna får betalt gjelden og kan fortsette å gå på skole, til at barna på skolen kan få et annerledes måltid istedenfor suppe med bønner hver dag og til å gi skolesaker og leker til barna slik at de kan ha noe å gjøre på fritiden.

Det skal ikke mye til for å gjøre hverdagen deres bedre. Da Ellen var nede sist spurte hun tre barn hva de ønsket seg, hvis de kunne ønske seg en ting i hele verden.
Jenta på 7, ønsket seg nye sko så hun kunne ha i kirken. Jenta på 5 ønsket seg melk og brød, og gutten på 8 ville ikke ha noen ting. Tror han synes det var flaut at noen andre skulle hjelpe dem.
Hun kjøpte sko og noen klær til alle tre, samt melk og brød til hun minste. Gleden var like stor hos minstemann for melk og brød som nye klær. Og gutten var fornøyd han også når han først fikk noe.

Vi har opprettet en gruppe på Facebook hvor man kan finne mer informasjon om turen og hvordan man kan bidra: https://www.facebook.com/groups/1833446816978153/?fref=ts

Vi gleder oss utrolig mye til å reise nedover nå 15. mai. Vi er utrolig heldige som har fått denne muligheten og det kommer til å bli en fantastisk tur med mange nye inntrykk og følelser. 

Fine Jeremiah og Furaha!