16.10.2017 Av: Bistand/action Postet i: Bistand/action Tags:
Vi sier nei til kutt i folkehøgskolen

Vi sier nei til kutt i folkehøgskolen

I morgen er det, som mange har fått med seg demonstrasjon mot kutt i folkehøgskolen. Der kommer også mange av elevene fra Grenland folkehøgskole å være. Vi vil så gjerne være med å demonstrere. For hva er egentlig viktigere enn et år fylt med livsglede, livskvalitet og livskompetanse?

Vi har gått her bare noen måneder og det har gitt oss mye. Selv om mange ser på folkehøgskole som et friår, så er det ikke et år med fri. Det er et år med rutiner der felleskap, fag og læring er i fokus. Læring som gjerne er i et annet fokus enn hva man er vant med på tidligere skole. I folkehøgskolen er det livslæring som står i sentrum.

Folkehøgskolen legger et grunnlag for senere liv. Det er veldig fint å ha et annerledes år, der du får by på deg selv, og prøve nye ting. Der man kan kjenne at det er lov å gjøre feil og der man heier på hverandre. Der man får nye perspektiver og der man har tid til å engasjere seg. Der man bygger gode vennskap og der man kjenner at man lever. Der man lærer at man kan gjøre en forskjell i noens hverdag og der man kjenner en sterk tilhørighet. Folkehøgskole, det er et løft for livet.

Ja, folkehøgskole er et fantastsikt år med mye reising og nye opplevelser, men det er så mye mer.

 

Vi sier nei til kutting, og håper mange stiller opp sammen med oss og demonstrerer.