12.11.2017 Av: Kristoffer W. Pettersen og Håvard Romøren Nyhammer Postet i: Fotball Tags: grenland, Fotball, fotball europa, Fotballkamp, Haugetun, Borg
Dans på Eidanger

Dans på Eidanger

Denne og neste uke er det linjeuke her på Grenland. Fotballinja har denne uken holdt fortet på Grenland og ladet opp til Englandstur neste uke. I linjeukene blir det god tid til mye fotball og da særlig kamper. Vi har spilt både mot Borgs juniorlag og en ny kamp mot "erkerival" Haugetun fhs.

Mandag kveld tok vi turen til en særdeles tåkebelagt bane i Skien, hvor Borg sto på motsatt halvdel. Til denne kampen hadde vi mange spillere tilgjengelig og kunne dermed stille med to helt forskjellige lag i de to omgangene. Hovedfokuset var å øve på det defensive presset vårt. I førsteomgang lyktes vi svært godt med presset og fikk med oss en 2-1-ledelse inn til pause etter to scoringer av Lars.

Vi gikk ut til andreomgang med nytt mannskap for å gjøre samme jobben, men omgangen ble nesten en liten parodi på grunn av forholdene. Gradestokken lå rundt frysepunktet, og kombinert med tett tåke gjorde det banen både glatt og uoversiktlig. Spillet bar preg av litt høye skuldre. I gjenvinningsfasen stresset vi slik at vi foretok mange vanskelige valg, både med og uten ball. Likevel har vi spillere og et lag som kan utrette flotte prestasjoner, og både Amund og Martin la på til henholdsvis 3-1 og 4-1 før dommeren blåste av kampen.

Vi tok dermed med oss en god følelse inn til kampen mot Haugetun. De møtte vi også forrige uke, da vant vi 6-0. Denne gangen forventet vi at de stilte med et bedre og ikke minst veldig revansjelystent lag. I vår vante 3-5-2-formasjon tok vi tidlig initiativet i kampen, men motstanderlaget var et fysisk lag og ga oss ingenting gratis. Likevel var det vi som satte den første ballen i nota. Etter å ha rullet opp langs høyresiden fikk til slutt Lars lagt ballen inn på bakerste stolpe. Der kom Amund løpende og hamret inn 1-0 på volley.

Etter scoringen fikk vi kampen inn i vårt spor. Marius viste fram innleggsfoten sin og fant til slutt Nårstad foran mål. Etter et par dragninger fikk han løsnet ett skudd fra skrått hold som Haugetuns sisteskanse ikke kunne gjøre annet med enn å slå inn i eget nett. Bortelaget fikk en farlig kontring like før pause, men Ole fikk fistet skuddforsøket over mål og vi gikk dermed tilfredse til pause med en 2-0-ledelse.

Andre omgang startet jevnt og vi følte oss ikke helt trygge på ledelsen vi hadde. Da passet det bra med en kandidat til årets mål fra Grenlandgjengen. Fra midtstopper bak var det klikk-klakk-fotball oppover langs høyresiden før Perry fant Nårstad foran mål. Midtbanekrigeren satte ballen mellom beina på keeper til 3-0.

Men Amund ville ikke være dårligere! Tomålscorer Nårstad viste fram silkefoten da han svingte inn et innlegg fra høyresiden. Inne foran mål kom Amund i enorm fart og stanget ballen knallhardt opp i hjørnet. Et praktmål av Ålesund-gutten!

"Erkerival" Haugetun ble med det nok en gang flere hakk for små for Grenland-gjengen som dermed opprettholder den gode statistikken og nå står med sju seire, én uavgjort og null tap. Alt i alt er vi meget fornøyd med gjennomføringen av de siste kampene og da spesielt kampene mot Haugetun.