05.01.2018 Av: Fotball Postet i: Fotball Tags: Fotball, grenland, fotball europa, Håndball
Hele gjengen i fosterstilling: - Jeg vil takke Virgil Van Dijk

Hele gjengen i fosterstilling: - Jeg vil takke Virgil Van Dijk

Etter en juleferie på godt og vel to uker er vi endelig samlet igjen her på Grenland! Og ja, vi sier endelig, ikke fordi ferien var dårlig, men fordi hverdagen her på Grenland faktisk er vel så bra og kanskje enda bedre.

Før fotballgjengen tok ferie ga linjelærer Håkon oss litt motivasjon for å holde formen vedlike i løpet av jula. Dette var for at at vi skulle måtte bruke flere uker på å komme i form. Vi fikk beskjed om at vi skulle ha kondisjonstest rett etter jul og at de ti beste utespillerne på testen ble belønnet med startplass i neste kamp.

Og som seg hør og bør så var det test som sto på planen da vi møtte opp til fellestimen (idrettstimen) med håndballklassen, første skoledag onsdag 3. januar. Testen idrettsklassene gjennomførte kalles Rosenborg-testen og består av 12 løp á ca 80 meter. Testen gikk kontinuerlig med 40 sekunder på hvert løp (brukte du bare 25 sekunder på løpet fikk du 15 sekunder pause før neste løp startet). Det er så gjennomsnittstiden på hvert løp som avgjør hvilke ti spillere som får starte kampen mot Sagavoll neste søndag.

 

Etter målpassering på det tolvte og siste løpet stupte de fleste rett ned i bakken. Fotballinjas egne sitatmaskin, Magnus Ryen, tok seg helt ut og ble liggende i fosterstilling etter målgang (nederst til venstre på bildet øverst i saken). Vi tok oss en prat med Magnus for å høre hva han syntes om testen: 

- Hvordan var det å løpe testen?

- Det var vanskelig å finne et tempo som passet. Første runden kjørte jeg litt for hardt. Så jeg slet i noen runder før jeg fant ett tempo som passet meg. Siste runden ga jeg alt og var helt kjørt, forteller Magnus som spurtet fra de fleste den siste runden.

- Hvordan syntes du selv det gikk?

- Jeg syntes det gikk greit. Var litt skuffet rett etter fordi jeg følte jeg kunne ha gjort det bedre, men sånn er det etter alle type tester med meg. Men jeg er fornøyd med vel gjennomført, og spesielt fornøyd med den siste runden med full spurt, smiler 19-åringen.

- Hvordan var det å bli møtt med test første dag etter ferien?

- Det var som et hardt slag i ansiktet etter en god ferie som inneholdt inntak av juleribbe og avslapping. Men det er likevel veldig godt å komme igang igjen, påpeker han. 

Hvordan var følelsen etter at testen var unnagjort?

- Det var helt ekstremt deilig å bli ferdig. Med vanskeligheter med å få puste ordentlig og trangen til å kaste opp, ble jeg liggende på bakken i et heroisk forsøk på å komme meg igjen, flirer Magnus litt senere på dagen, mens han bare nyter følelsen av å være ferdig med testen. 

- Hvilke tanker gikk egentlig gjennom hodet ditt de minuttene etter testen da du lå i fosterstilling på kunstgresset?

- Jeg tenkte på å få pusten tilbake. Og jeg prøvde hardt å få tankene over på positive ting, men det var jammen meg ikke lett. Med hoste og kvalme sigende inn ble det til at jeg lå der å tenke på det første jeg kom på, at Liverpool endelig har fått seg en midtstopper i verdensklasse. Jeg vil derfor takke Virgil van Dijk for at du var lyset i den ellers mørke tunnelen preget av stadige brekninger, spøker den lidenskapelige Liverpool-supporteren.

- Hvordan er det å være tilbake på Grenland etter ferien?

- Det er veldig koselig og artig. Jeg har savnet alle morsomhetene vi har hatt. De første dagene har bare bestått av stadige latterkramper fra min side. Og det er noe av det viktigste her i hverdagen, å ha det gøy, avslutter 19-åringen.