17.01.2018 Av: Kristoffer W. Pettersen og Håvard Romøren Nyhammer Postet i: Fotball Tags: Fotball, fotball europa, grenland, sagavoll, Fotballkamp
Kong Perry avgjørende i storseier: - Ble både ketchup og sennep

Kong Perry avgjørende i storseier: - Ble både ketchup og sennep

Perry på fotballinja var helgens store mann. Lørdag ettermiddag var det nyttårsball på Grenland, der stakk Perry av med den gjeve tittelen som årets konge. Søndag kveld var sunnmøringen konge ute på banen da fotballgjengen nedsablet Sagavoll. Les vårt intervju med han nederst i artikkelen.

Ledet av den nykronede kongen dro fotballgjengen til Bø for å spille årets andre kamp mot Sagavoll. Sagavoll var det eneste laget som i høst klarte å stikke kjepper i hjulene for seiersmaskineriet på Grenland da de på mirakuløst vis holdt oss til 1-1 hjemme på Eidanger.

Med hele Sagavoll, i tillegg til noen få trofaste Grenland-elever, på tribunen var det en flott ramme rundt kampen. Publikum fikk se en førsteomgang preget av få sjanser og mye stopp i spillet. Sagavoll kjempet oss ut av stilen og vi maktet ikke å bryte ned et hjemmelag fulle av innsats. I den andre omgangen kom derimot forskjellen på innsats og ferdighet til syne, men vi trengte en liten vekker.

For det var Sagavoll som jublet først. Tidlig i den andre omgangen mistet vi ballen lavt i banen, noe Sagavoll utnyttet til det fulle og scoret 1-0. Men der sa det stopp for hjemmelaget. Det tok ikke mange minuttene før nettopp Perry fanget opp en retur fra keeper og satte inn den etterlengtede utligningen. Herifra gikk det for fort for hjemmelaget som like etter måtte kapitulere på ny da Amund satte hodet til på et frispark.

Deretter var det kongens tur. Perry fosset fram på høyresiden og kjørte karusell med backen før han snek ballen inn fra en nokså død vinkel. Etter dette følte vi oss trygge og det handlet nesten mer om hvor mange mål vi kunne klare å score. For flere ble det. Amund hamret inn sitt andre mål fra kloss hold før Magnus utnyttet at keeper sto langt ute og lobbet ballen elegant over keeper og i mål. Mot slutten av kampen fastsatte midtstopper Håvard sluttresultatet til 6-1 med en lang tå og mange kråker.

Seieren var vel fortjent og enormt deilig da dette på mange måter ble en revansje fra 1-1-kampen i høst. Vi tok oss en prat med helgens store mann, Kong Perry, for å høre hvilke tanker han gjorde seg rundt kampen.

- Hva synes du om å bli kronet som årets konge på nyttårsballet på Grenland FHS?

- Jeg vet ikke helt hva jeg skal si. Jeg hadde ikke helt sett det for meg, men det var fint det, forteller Perry.

- Hvorfor tror du folk stemte på deg som konge?

- Jeg har en del blått blod og sånt, da. I tillegg sir og gjør jeg mye rart og er rett og slett meg selv. Folk liker visst det, flirer den høyre vingbacken.

- Mot Sagavoll var du så konge på banen. Hvordan opplevde du kampen?

- Det var morsomt med mye trøkk på tribunen. Førsteomgangen vår var rotete. Andreomgangen, derimot, var bra. Vi visste at vi var mye bedre enn dem og spilte mye bedre enn dem, oppsummerer han.

- Du fikk noen tilrop fra tribunen. Hvilke tanker gjorde du deg rundt det?

- Hehe, ja det stemmer det. Jeg hørte noen som ropte B-A-B-E eller babe på engelsk da. Det er notert. Det tar vi med oss videre, smiler sunnmøringen og fortsetter:

- Jeg ble litt satt ut. Jeg vurderte å snu meg og se om det var en gutt eller ei jente som ropte. Det var litt jentestemme. Jeg fikk ikke helt med meg hvem som ropte, men vi skal tilbake dit (på studieorienteringsdag) så da kan vi få oppklart mysteriet.

- I pausen sa du selv at du "ikke helt hadde dagen". Deretter scoret du to viktige mål som snudde kampen i vårt favør. Hvordan forklarer du dette?

- Det var litt spill for galleriet. Litt luregreier fra min side, men jeg følte meg ikke helt i toppform. Det var vår første kamp i år. Jeg våknet litt etter hvert og har planlagt å være mer på fra start neste gang, så da blir det mange mål. Jeg skal i hvert fall prøve å doble antall scoringer, sier Perry som ikke hadde scoret i Grenlandsdrakta før søndagens kamp.

- Helt til slutt må du nesten fortelle litt om det andre målet ditt.

- Jeg husker ikke helt hvordan det var. Jeg dro med meg ballen ute på høyresiden der. Han hadde ganske åpne bein han backen da. Så da var det først med innsiden igjennom en gang og så med utsiden igjennom der igjen og da var han langt ute i pølseboden. Det var tur/retur med både ketchup og sennep. Og så var det bare å legge han i mål. En perfekt forklaring. Takk for meg, avslutter Kongen av Grenland før han går å tar klesvasken ut av vaskemaskinen.

Kong Perry: Perry poserer med alle sine jenter fra korridor 6.