09.03.2016 Av: Håkon Herum Larsen Postet i: Fotball Tags: fotball europa, premier league, england, manchester united, arsenal
Manchester United - Arsenal

Manchester United - Arsenal


På søndag var det tid for oppgjøret mellom de to storhetene Manchester United og Arsenal på Old Trafford. Vi var en gjeng på ti som reiste med buss til Manchester for å se kampen, mens resten var igjen i London og brukte dagen på shopping og fritid i den engelske hovedstaden. Vi merka virkelig hvilken kamp det skulle bli allerede utenfor stadion, hvor det var trøkk, og viss nervøsitet i luften fra begge lags supportere. For Arsenal betydde kampen å være med i tittelracet, mens for United stod Champions League deltagelse neste sesong på spill, en klassiker begge lag må vinne, på et fullsatt Old Trafford, rammen kunne ikke vært bedre. To av gutta hadde fått plass med Arsenal supporterne i bortesvingen.
Når avsparket ble tatt var det et enormt trøkk på tribunen, og verbal krig mellom de to supportergruppene. Etter 29 minutt var det Premier League debutanten, nemlig 18-år gamle Marcus Rashford som satt ballen i mål. Og bare tre minutter etter var han på plass igjen og headet kontrollert og elegant inn 2-0. Jeg er faktisk ganske sikker på at taket lettet i det ballen traff nettmaskene. Vi så på hverandre og trodde ikke våre egne øyne. Stemningen var helt magisk, men kortvarig. Rett før pause styrte den tidligere United spilleren Danny Welbeck ballen i mål til 2-1 etter en dødball, og United gikk i garderoben med 2-1 ledelse etter en halvspilt kamp. Når lagene kom ut igjen etter pause var United det klart beste laget i det Rashford ble spilt igjennom av Mata. Guttungen spilte med hjernen til en 30-åring, og ventet på at Ander Herrera var i gunstig posisjon før han bare enkelt slapp kula til han, som satte inn 3-1. Det eksploderte på Old Trafford! Stemningen var til å ta og føle på. Det var helt magisk. Med 20 minutter igjen på klokka satte Mesuit Ozil inn 3-2 for et Arsenal som virket uinteressert. Hjemmefansen så at deres lag var det beste og ble hjulpet frem til seier med et fantastisk truck, og 70 000 syngende fotballsupportere. En vanvittig kamp endte fortjent 3-2 til laget fra Manchester.
Natten her ble tilbrakt fine flyplasshotell, med en god middag, før det var tid for treningsleir på selveste St. George´s Park!