13.03.2018 Av: Kristoffer W. Pettersen og Håvard Romøren Nyhammer Postet i: Fotball Tags: Fotball, fotball europa, natturnering, futsal, grenland, grenland fhs
Årets og tidligere elever samlet til natturnering i Eidangerhallen

Årets og tidligere elever samlet til natturnering i Eidangerhallen

Forrige helg var det duket for den årlige natturneringen i futsal arrangert av årets fotballelever. En rekke gamle elever hadde derfor tatt turen tilbake til Grenland for å teste seg mot både årets kull og hverandre.

Vi i fotballgjengen delte oss inn i ulike grupper med ulike ansvarsområder og brukte fredagens linjetimer på alt fra å lage sandvolleyturnering, musikklister og forberede speakertjeneste til å bære madrasser. Selve futsalturneringen fant sted lørdag, men allerede fredag startet moroa. Etter en hysterisk elevkveld fra botrening var det duket for 2 mot 2 sandvolleyturnering nede i sandvolleyhallen på skolen. Totalt var det tolv lag i gutteklassen og seks lag i jenteklassen med på turneringen som ikke var ferdig før ut i de sene nattetimer. Fjorårs-stipendiat på fotballinja, Harald, og Håvard, en av årets fotballstipper, innfridde forventningspresset og stakk av med seieren etter å ha vunnet finalen mot Hans og Amund fra årets kull. I jenteklassen ble det bare nesten for Marianne og Helene fra årets kull. Fjorårets håndballelever, Kristine og Elisabeth, stakk av med seieren her.

Lørdag sto de fleste av oss opp til grøt i 13-tiden. Deretter fant de fleste seg en plass i en temmelig full dagligstue hvor Premier League-oppgjøret mellom erkerivalene Manchester United og Liverpool var på lerretet. Til manges glede og noens fortvilelse vant United oppgjøret 2-1. Noen timer senere var det klart for lagpresentasjon i dagligstua. Latteren satt høyt under den veldig så uhøytidelige seansen. Lagpresentasjonen ble så fulgt av en fotballquiz som en av gruppene i årets fotballgjeng hadde laget.

Etter kveldsmaten kom helgens høydepunkt. Hele skolen, pluss tidligere elever, tok turen til Eidangerhallen hvor futsalturneringen fant sted. I hallen var det alt fra tette og målrike oppgjør på banen, til pølseservering, god stemning, musikk og en fenomenal speakertjeneste utenfor banen. Fotballinja stilte med tre nokså jevngode lag i turneringen. I tillegg var det flere av årets Grenland-kull som fant fram ferdigheter verken vi eller de visste at de hadde og stilte lag. Dermed ble det alt fra de litt mer seriøse lagene som siktet på seier til de som stilte i bar overkropp eller bar lagnavnet "Hva er futsal?".

Det ble til slutt tøft for årets elever i kampen om seieren i turneringen. På jentesiden var det en gjeng med fjorårselever og noen av årets stipendiater som tok seieren i havn. På guttesiden viste de eldste at de fortsatt er eldst. Her var det nemlig et lag bestående av spillere fra årskullene 13/14, 14/15 og 15/16 som til slutt stakk av med seieren foran fjorårets elevers lag på andreplass og årets fotballelever som hadde sine lag på tredje, fjerde og femteplass. Deretter fulgte det både kompislag fra årets kull og tidligere kull. Selv om vi ikke nådde helt opp i år så var vi godt fornøyd med turneringen vi hadde stelt i stand. Neste år kommer vi tilbake!


Jentelaget som vant


Guttelaget som dro seieren i land