01.02.2018 Av: Kristoffer W. Pettersen og Håvard Romøren Nyhammer Postet i: Fotball Tags: Fotball, fotball europa, Haugetun, grenland fhs, Fotballkamp
Ny smultring mot toppet Haugetun folkehøgskole

Ny smultring mot toppet Haugetun folkehøgskole

Mandag var det ny kamp på programmet for fotballgjengen. Denne gangen gikk turen med 9-setere og ferge helt til Østlandshallen hvor Haugetun fhs var vertskap. 

Tidligere i år slo vi Haugetun 6-0 og 4-0 hjemme på Eidanger. Skolen fra Fredrikstad ses gjerne på som en liten rival og vi var dermed giret på å gjøre nok en god kamp mot østfoldingene. Midtbanespiller Martin herjet offensivt og scoret to tidlige mål, ett hvor han sprang gjennom og var iskald alene med keeper og ett på en retur som Farsund-gutten plasserte ned i hjørnet. I tillegg var han sentral da Lars scoret 3-0. De to kombinerte seg imellom på ordentlig Arsenal-vis før sistnevnte satte ballen like til side for keeper.

Men grunnmuren i det som ble en ny komfortabel seier ble nok en gang lagt bakfra. Denne gangen var det Ole som sto helt bakerst mellom stengene og stoppet det Haugetun-gjengen hadde å komme med. Selv ikke da forsvarsspillerne våre foran Ole, for en gangs skyld, slurvet og hjemmelagets spiss kom alene mot mot mål, ble det scoring. Vår sisteskanse var nemlig i det umulige hjørnet og vartet opp med en strålende parade som gjorde at vi for sjette gang dette skoleåret kunne notere oss en smultring i statistikken.

Det å ha noen keepere bakerst som leverer varene hver gang er gull verdt og en enorm trygghet som vi andre på linja er sjeleglade for. Totalt har keeperne våre, Daniel og Ole, bare måttet hente ut sju baller av nettet, og det på TOLV kamper. Det er en statistikk som egentlig taler for seg selv.

Daniel og Ole har, sammen med forsvarsrekka og laget foran, holdt nullen mot Numedal, Toppidrettslinja i Skien og Sørlandet i tillegg til tre ganger mot Haugetun! Det er dermed ikke bare amerikanske politibetjenter som samler på smultringer, for Grenland fortsetter sin enorme fangst. 

Om ikke alt for lenge venter ny linjetur for Fotball Europa. Denne gangen er Spania vår destinasjon. Her skal vi blant annet se storlagene Real Madrid (mot Neymar og co. i PSG) og Barcelona i aksjon mot Getafe. I tillegg blir det noen treninger og litt sightseeing.