21.03.2018 Av: Kristoffer W. Pettersen og Håvard Romøren Nyhammer Postet i: Fotball Tags: Fotball, fotball europa, spania, real madrid, barcelona, Madrid, linjetur, linjeuke

Spaniatur stappet av høydepunkter for Fotball Europa

Da var årets siste linjetur i det store utland over for gjengen på Fotball Europa. Og for en tur og opplevelse det skulle bli i Spania! PS! Vi har enda en tur med hele skolen til Italia igjen.

For en gangs skyld var det fotballgjengen som forlot skolen først da vi torsdag satte oss på toget med kurs for Gardermoen. Der sov vi over på hotell fra torsdag til fredag.

Fredag var det tidlig opp slik at vi rakk en liten hotellfrokost før vi tok shuttlebussen til Gardermoen like før sju. Fra Gardermoen var destinasjonen Barcelona. Vi var på vei!

Da vi ankom Barcelona gikk vi først litt fram og tilbake i kjent Håkon-stil, før vi fant fram til metroen som tok oss inn til leilighetene vi hadde leid. Allerede der fikk vi merke at vi var kommet til Barcelona. På metroen ble vi nemlig vitne til to ransforsøk, hvorav den ene tyven fikk med seg mobilen til Karianne…

Da vi så kom fram til de fantastiske leilighetene, med gode senger og veldig sentral beliggenhet i Barcelona sentrum, tok vi oss en liten pust i bakken før vi dro ut og spiste. Resten av dagen brukte vi på å utforske området og butikkene rundt oss og da kom et av turens høydepunkt. På Nike-butikken midt i sentrum møtte vi plutselig på Barcelona-spilleren Phillipe Coutinho! En stor opplevelse for oss alle, til og med Real Madrid-supporter Hans.

Lørdag startet vi med frokost på verandaen før vi satte kursen mot turens første trening. Bare noen metrostopp unna hadde Håkon leid en nydelig bane til oss. I strålende forhold fikk vi løpt av oss litt i løpet av de timene vi holdt på. Etter en matbit i leilighetene var det så duket for turens første kamp. Barcelona B sitt 0-1 tap for Alcorcon ble overvært av de fleste av oss. En kul opplevelse og kul oppvarming til dagen etter, for det var virkelig da storgutta skulle i aksjon!

For etter litt sightseeing søndag formiddag, hvor vi etter en kort gåtur hadde vært innom severdigheter som La Sagrada Familia og Las Ramblas, i tillegg til å «hitte beachen» som sto sterkt hos Øivind, var det duket for et nytt høydepunkt på turen. I strålende vær tok vi turen til Camp Nou for å se Lionel Messi, Philippe Coutinho og resten av Barcelona i aksjon mot Getafe. Typisk nok var dette den eneste kampen så langt i sesongen Barcelona ikke klarte å score ett mål. Kampen endte 0-0, men alt rundt og bare det å være på det enorme stadionet var en opplevelse i seg selv!

Etter mer shopping og mat, for de fleste en saftig burger, søndag kveld, tok vi mandag turen tilbake til fotballbanen for ny trening. Under strålende forhold fikk vi en ny god økt. Etter trening og litt avslapping i leiligheten tok de fleste på ny turen ut i Barcelonas gater og gikk berserk med lommeboken i butikk etter butikk. Noen gikk for «stil» i form av hatt, briller, skjerf og IBarcelona-T-skjorter, mens andre bare gikk generelt berserk og handlet så kofferten bulet ut.

Tirsdag sa vi farvel til Barcelona og satte oss på lyntoget som med en gjennomsnittshastighet på nærmere 300 km/h tok oss til Madrid. Der fikk vi oss en sightseeingrunde mens vi dro koffertene gjennom halve Madrid for å komme til leilighetene. Og igjen, for noen leiligheter Håkon hadde funnet. Undertegnede tror det er vanskelig å bo mer sentralt i Madrid enn det vi gjorde.

Utpå kvelden dro noen ut og så Champions League-kampen mellom Juventus og Tottenham, mens andre tok seg en tur rundt i Madrid og fant diverse butikker og sentre hvor pengene fløy av gårde.

Onsdag var det klart for en ny fotballtrening. På et strålende anlegg i Madrid trente vi helt til vi ble kastet ut av vaktene. På ettermiddagen var det litt fritt fram for de fleste. Noen dro ut i Madrids gater, mens andre tok det rolig i leilighetene. For sju av guttene på linjen ble kvelden en kveld vi sent kommer til å glemme. Vi hadde nemlig kjøpt oss billetter og tok dermed turen til mektige Santiago Bernabeu hvor Real Madrid tok imot PSG i åttendelsfinalen. En stemning og kamp som overgikk absolutt alt vi har vært borti tidligere. Kampen, som forresten endte 3-1, hadde alt. Stjerner, atmosfære, trykk, sjanser, mål og elleville Grenland-elever. Det var rett og slett en enorm opplevelse å avslutte turen med!

For grytidlig torsdag morgen bar turen hjem igjen. Med minnene og inntrykkene fra en herlig tur skilte vi lag på Gardermoen og dro hver for oss hjem på vinterferie! Takk for denne gang, Spania!