24.10.2017 Av: Kristoffer W. Pettersen og Håvard Romøren Nyhammer Postet i: Fotball Tags: fotball europa, Fotball, Fotballkamp, grenland, numedal, Haugetun, sørlandet
Statistikken vedlikeholdt etter ny seier

Statistikken vedlikeholdt etter ny seier

En sentral del med det å gå fotballinjen er selvfølgelig det å spille kamper. For årets gjeng har starten vært meget solid. Fredag gikk turen til Numedal hvor vi forventet vår tøffeste oppgave så langt. På tross av tidlig avreise fra skolen og kalde omgivelser var det en tent spillergruppe som entret kunstgressmatta litt lengre nord i landet.

Vi startet i en spenstig 3-5-2-formasjon og satte press på Numedal helt fra start av. De fikk trille mye ball, men vi var kompakte defensivt og aggressive i presset. Dette resulterte i flere brudd og gode sjanser, men de klarte vi dessverre ikke utnytte. Dette var en tydelig tendens gjennom hele den første omgangen.

Over i den andre omgangen var det i større grad vi som hadde kontroll på kula. Vi trillet ball og spilte oss fram til flere gode sjanser, men slet fortsatt på den siste tredjedelen av banen. Til tider gikk det for fort for et stadig mer utslitt Numedal-lag og etter timen spilt fikk vi endelig hull på byllen. Bodøværingen Kristoffer mottok ballen rundt 20 meter fra motstanderens mål, vendte opp og hamret løs! Det var en enorm lettelse da ballen utagbart endte opp i nettmaskene bak en god sisteskanse.


.

 

Da gikk lufta litt ut av motstanderlaget og vi spilte til tider ball i hatt med svarttrøyene. Flotte kombinasjoner endte til slutt opp med at midtstopper Håvard hadde forvillet seg ut på eventyr. Stipendiaten fikk med seg ballen inn i straffefeltet før han satte ballen kontant i hjørnet med venstreslegga. Kampen fortsatte i samme spor. I oppgjørets sluttfase ble Kristoffer revet ned på en godt slått corner av Øivind. Straffesparket satte Farsunds store sønn, Martin, sikkert ned i hjørnet. Med det ble det en finfin 3-0-seier og prestasjonen kan nok trygt betegnes som årsbeste så langt for fotballgjengen.Den gode statistikken ble dermed vedlikeholdt. Vi står foreløpig med tre seire og én uavgjort. Slik har det gått så langt:

I første kamp møtte vi Sørlandet FHS. Første omgang var i bunn og grunn veldig bra gjennomført, og vi gikk til pause med en solid 4-0-ledelse. Andre halvdel var i mye større grad preget av usikkerhet fra vår side. Spillet satt dårlig og vi klarte ikke opprettholde tempoet i kampen. Dette førte til at vi nærmest inviterte dem inn i kampen igjen, men heldigvis tok vi oss sammen mot slutten. Alt i alt en grei start på folkehøgskolesesongen med en 6-2 seier på hjemmebane foran våre lojale fans. 

I andre kamp fikk vi besøk av Sagavoll hjemme på Eidangerbanen. I tillegg til vår egen fanskare kom også Sagavoll med mange tilreisende supportere, noe som skapte en flott ramme rundt kampen! Men kampen skulle vise seg å bli ekstremt frustrerende for oss. Vi fikk en god start da Johan sendte oss i føringen etter kun kort tid. Vi styrte kampen, men Sagavoll hadde noen skumle kontringer og fikk også en noe heldig straffe som de scoret på. Resten av kampen var spill mot ett mål. Vi skapte mange sjanser, men maktet ikke å sette ballen i nettmaskene. Også vi fikk en straffe, men da heller ikke den endte med scoring ble det et særdeles surt uavgjortresultat, 1-1.

Et par uker senere var det tid for vår første bortekamp. Tidlig en tirsdags morgen gikk turen til Skien hvor vi skulle få bryne oss på toppidrettlinja til Hjalmar Johansen VGS. I en kamp hvor vi var både fysisk og spillmessig dominerende var det liten tvil om hvem som skulle stikke av med seieren. Vi styrte kampen og gikk til pause med 1-0 etter scoring av Håvard på en dødball. Den andre omgangen fortsatte i samme spor, og vi fikk to nettkjenninger til fra henholdsvis Kristoffer og Amund før dommeren blåste av kampen. 

Nå venter tre tøffe kamper for fotballgjengen. Først møter vi Herkules' juniorlag før vi får besøk av Haugetun både én og to ganger.