05.11.2017 Av: Fotball Postet i: Fotball Tags: grenland, Fotball, fotball europa, Haugetun, Herkules

To storseire for fotballgjengen

Fotballgjengen er inne i et hektisk kampprogram for tiden. Siden sist har vi spilt to kamper. Først tok vi turen til Skien hvor juniorlaget til Herkules sto på motsatt banehalvdel. Vår eminente sisteskanse Ole Alexander Berg ble tilbudt den lukrative oppgaven å stå i mål for motstanderne siden deres keeper ikke møtte til kamp. Det skulle vise seg å bli en tung jobb for Ole, som til tross for en god prestasjon måtte hente ut hele fem baller av nettet. Etter å ha havnet under slo vi knallhardt tilbake og vant til slutt 5-1 etter scoringer av Moa, Amund, Marius, Martin og Johan.

På tross av en flott seier var fokuset fort over på neste kamp. Mandag ventet nemlig det første oppgjøret mot Haugetun FHS, et oppgjør vi var veldig spente på. Haugetun var det eneste laget som slo fjorårets fotballgjeng på Grenland FHS og vi var dermed forberedt på en knalltøff kamp. De blå fra Fredrikstad var et langt mer fysisk lag enn vi har møtt tidligere og starten på kampen var preget av mange dueller.

Etter tjue minutter med stillingskrig overlistet Amund gjestenes målvakt. Johan stusset sin spisspartner igjennom og Amund lobbet ballen i en nydelig bue over keeper og i mål. Deretter gikk det ikke mange minuttene før ballen satt i nota igjen. Etter et herlig slått frispark fra Hans satte Daniel Nårstad pannebrasken til og doblet vår ledelse.

Nå var vi inne i en god periode med mye variert angrepsspill. Vi presset Haugetun hardt og fikk betalt for innsatsen da Kristoffer brøt foran og vant ballen høyt i banen. Han skjøt fart og sendte avgårde en markkryper nede ved stolperota. Like før pause lurte Martin offsidefellen og stakk på et sugende løp i bakrom. Foran mål serverte han målsniken Johan som ikke kunne gjøre annet enn å sleive inn 4-0.

Pausepraten gikk ikke uventet mye på at vi måtte opprettholde trykket og den gode stimen fra første omgang. Men Haugetun ville det annerledes og viste en helt annen intensitet i spillet sitt. Vi slet mye i starten og ga blant annet vekk en corner som de bare var centimetere unna å score på. Etter skremmeskuddet tok vi oss sammen og gjenvant mye av kontrollen på kampen.

Dette resulterte etter hvert i flere gode sjanser for oss og utover i omgangen skulle det utenkelige skje. Lars Fotland, som har slitt foran mål inneldningsvis i sin folkehøgskolekarriere, fikk endelig nettkjenningen han hadde ventet. Etter flott framspill fra Håvard, tuppet han ballen elegant i mål. Og når den første scoringen var et faktum så kom naturligvis den andre ikke lenge etter. Årvåken som han er plukket han opp returen fra Sander Henriksens skudd og hamret den like godt opp i nettaket på det åpne målet.

Dermed fikk vi på en måte en liten revansje for fjorårsgjengens tap i første oppgjør mot Haugetun. Men folkehøgskolen deres har flere lag og allerede neste uke venter en ny kamp mot et forhåpentligvis revansjelystent Haugetun-mannskap.