17.04.2018 Av: Kristoffer W. Pettersen og Håvard Romøren Nyhammer Postet i: Fotball Tags: fotball europa, Fotball, grenland, grenland fhs, stavern, Haugetun FHS, Hjalmar Johansen VGS, Fotballkamp
Tre strake seire for Fotball Europa

Tre strake seire for Fotball Europa

Den siste ukene har gjengen på Fotball Europa spilt tre kamper - og stukket av med seieren i alle tre!

Først ut var kampen mot Stavern FHS. Uten trener Håkon var det stipendiatene som styrte skuta. Det var tydelig at det var en kamprusten, men likevel spillesugen gjeng som tok turen til Stavern. Vi åpnet bra og tre forholdsvis raske mål ved Håvard x2 og Sander. Deretter falt vi litt i både intensitet og prestasjon. Likevel hadde vi god kontroll bakover og styrte det meste av banespillet offensivt. I andreomgang fastsatte Lars sluttresultatet til 4-0. Alt i alt var det en grei gjennomkjøring foran de kampene som ventet oss.

For neste kamp var mot erkerival Haugetun. For fjerde gang i år skulle vi bryne oss på gjengen fra folkehøgskolen i Fredrikstad. Vaktmester Olaf fraktet oss trygt fram til banen i skolens minibuss, men kampen fikk han dessverre ikke med seg da han hadde egne "planer" med det motsatte kvantitet. Siden linjelærer Håkon måtte holde seg hjemme med bleieskift ble det både svele, is og baconpølse for guttene på ferga før kamp, det medførte doproblematikk for vår kjære spiss Johan. Heldigvis hadde stipendiatene våre glemt vestene vi måtte spille i hjemme og Johan fikk dermed skyss fra banen til Haugetun FHS hvor han fikk kjørt en skikkelig bakgårdsrens, mens Haugetun-læreren hentet vester.

Da kampen endelig var i gang viste det seg at det var en revansjelysten motstander som møtte oss etter å ha tapt de tre foregående kampene mot oss. I en kamp preget av mye dueller og trykk slet vi med å få til vårt spill. Vi slapp ikke til all verdens av sjanser bakover, men klarte heller ikke å utnytte våre offensive kvaliteter, dermed var stillingen 0-0 til pause. Til syvende og sist var det vilje som avgjorde og vi fikk den ene scoringen vi trengte etter et nydelig samspill mellom Lars og Sindre. Det endte med at sistnevnte klarte å lure ballen forbi en ellers meget god sisteskanse hos hjemmelaget. Haugetun presset på i sluttminuttene, men vi sto i mot og nektet dem i det hele tatt avslutninger på mål. Dermed kunne fotballgjengen trygt ta fatt på turen hjemover igjen etter en deilig sliteseier og upåklagelig laginnsats.

Gjengen som tok turen til Fredriktad og kamp mot Haugetun.

Tirsdag denne uken var det klart for ny kamp. Før resten av elevene på Grenland i det hele tatt hadde stått opp hadde vi tatt turen til Herkules Idrettspark hvor idrettslinjen på Hjalmar Johansen VGS ventet på den andre banehalvdelen. Vi fikk en verst tenkelig start da keeper Daniel var uheldig og skled i egen femmeter. En observant motstanderspiss satte fram tåa og sørget for at vi havnet bakpå med ett mål.

Deretter var det stort sett oss det skulle handle om. Johan ble spilt fri i bakrom og la etter litt om og men ballen tilbake til Kristoffer som satte den kontrollert ned i hjørnet. Like etter brøt vi ballen på midtbanen og satte fart. Målscorer Kristoffer spilte Amund gjennom, som alene med keeper var sikker og sendte oss opp i 2-1. I pausen fikk vi gjort en del bytter hvor blant annet Sander kom inn på topp. Også i denne kampen var vi solide defensivt og skapte noen sjanser offensivt, men det var først da kampen gikk inn i sluttfasen at spikeren satt i kista. Nevnte Sander kom seg gjennom og satte ballen over keeper til 3-1. En litt slapp opptreden av oss endte allikevel med seier.

Dermed fortsetter den imponerende statistikken til Fotball Europa. Totalt står vi med 15 seire, 1 uavgjort og 0 tap. Vi håper statistikken vedlikeholdes neste tirsdag når Numedal FHS kommer på besøk hit til Grenland.

Målscorerne Amund, Kristoffer og Sander etter kampen mot idrettslinjen på Hjalmar Johansen VGS.