23.10.2017 Av: Kristoffer W. Pettersen og Håvard Romøren Nyhammer Postet i: Fotball Tags: Fotball, tyskland, borussia dortmund, fotball europa, Polen
Ellevill utenlandstur for fotballgjengen

Ellevill utenlandstur for fotballgjengen

Da er det på tide at også fotballelevene viser sine ansikt på nettsiden. De siste to ukene har vært fantastiske for vår del. Da de fleste andre linjene dro på tur fikk vi nærmest styre skolen som vi ville en i liten uke. Da ble det kokkekamp hvor prestasjonene var alt fra plettfrie til horrible i form av svidd ris… I tillegg fikk vi gjort opp oss imellom i en ordentlig FIFA-turnering, samt testet hvem som hadde den fineste, eller rettere sagt verste sangstemmen i SingStar.

Etter en liten høstferie var så fotballgjengen onsdag kveld forrige uke tilbake på skolen. Etter en uhyre kort natt med søvn tok vi fatt på årets første studietur – til Tyskland. Da vi, etter mellomlanding på flyplassen i Gdansk og tog fra Köln, omsider kom fram til Dortmund ble resten av torsdagen brukt på restaurant og til å utforske området rundt hotellet.

Som fotballelever er det ikke veldig mye sightseeing som interesserer de fleste, men én ting vi har interesse for er fotballstadioner. Turen gikk dermed rett til Signal Iduna Park, hjemmebanen til Borussia Dortmund. Der besøkte vi først museet på stadion, før godt over en halv evighet ble brukt i supporterbutikken. På ettermiddagen var det shopping på programmet. De ikke alt for store handbagasjene på flyet ble fullstappet hos de fleste…

Lørdag flyttet vi fra hotellet midt i byen og til et hotell ved flyplassen. Fra trikkestoppet skulle det ifølge linjelærer Håkon være 1,5 kilometer til hotellet. Vi kan trygt slå fast at halvannen kilometer i Håkons verden ikke er det samme som i den virkelige verden. Men den lange gåturen ødela uansett ikke lørdagen. For dette var dagen for turens høydepunkt, nemlig kampen mellom Borussia Dortmund og RB Leipzig. Under en fantastisk atmosfære var vi vitne til fem mål, to straffespark, to røde kort og videodømming i én og samme kamp. Det eneste som ødela for at det skulle vært den perfekte kamp var at det var Leipzig som vant 3-2 og ikke Dortmund. Opplevelsen var det uansett ingenting å si på!

 

Morgenfugler kan vel strengt tatt ikke fotballgjengen på skolen kalles, men søndag var det igjen tidlig opp. På vei hjemover fikk vi en hel dag i Gdansk i Polen. Vi hadde teambuilding i underetasjen på fotballstadionet Stadion Energa Gdansk. Der sto både Gokart og trampolineland på programmet. Johan ble kronet til Gokart-mester, mens Håkon (nei, ikke lærer) kunne skryte av beste rundetid. Tur innom supporterbutikk og Lechia Gdansk-drakt ble det også på noen av guttene før turen bar tilbake til hotellet. Mandags morgen var det igjen tidlig opp for morgenfuglene som tok flyet fra Gdansk 06.00 og så var på plass til frokost på hjemme på Grenland FHS. Alt i alt er vi strålende fornøyd med første tur og gleder oss allerede til Englandturen i november!

 

PS: Følg med - det kommer nok en video fra turen etter hvert!

Følg med på oss og vår hverdag på Instagram: @fotball_europa1718