29.09.2017 Av: Håndball Postet i: Håndball Tags:
Håndballinja - så langt

Håndballinja - så langt

Nå har folkehøyskoleåret startet og vi har komt godt igang! Ukene går utrolig fort når vi gjør så mye gøy i lag. De første ukene var spennende og litt skumle når det var så mange nye og forskjellige mennesker vi skulle bli kjent med. Det har gått kjempefint og vi har allerede fått mange nye venner som vi kommer til å ha heile livet. Dette kommer til å bli et knallbra år!

Den første dagen gikk vi ned til Olavsberget. Det er en badeplass med strand og stupetårn. Var veldig fint der! Her hadde vi konkurranser mellom linjene. Hvem som bygget den fineste og mest kreativ figuren i sanden, hvem som laget den mest kreative pyramiden og til slutt en konkurranse der du skulle få tak i bokstaver, som du satt sammen til et ord. Her ble det bading, kanopadling, kreative figurer og høye pyramider. Veldig koselig å bli bedre kjent med alle på linja. 

 

 

Grenlands olympiske leker 2017
Vi forventet at vi skulle kaste en kjempetung kule, et langt spyd og springe alt vi kunne, men det var ikke sånn. Sammen med korridoren fant vi et tema og kledde oss ut. Alle korridorene samlet seg i gymsalen der stippene hadde introfilm og tenning av OL-ilden. Når vi skulle starte med øvelsene var det litt uventa det som vi skulle gjøre. Kulestøt var å støte en ballong, spyd var å kaste et langt sugerør, tresteg var å gå tre steg, lengde som var å rive et avispapir så langt som mulig og stafett var at to elever skulle bruke to puter til å komme seg til andre siden av gymsalen. Det var utrolig morsomt og gøy!

 

Porsgrunnsdag
Første uken på skolen hadde vi mange aktiviteter som vi gjorde sammen med korridoren og med linja. For å bli bedre kjent med byen vi skal bo i, dro alle elevene på skolen ned til byen for å besøke porselensfabrikken og ha en rebus etterpå. På porselensfabrikken fikk vi sett de ulike tingene de lager, som tallerkener og kopper, og hvordan de lager de. vi fikk også høre litt om historien til fabrikken. Når vi var ferdige der gikk vi sammen med korridoren på et rebusløp. Vi fikk se kjøpesenteret, Down Town, gå på promenaden, se togstasjonen, Ælvespeilet, som er kulturhuset i Porsgrunn og mye mer. Vi endte opp på Ælvespeilet der vi fikk vite enda mer av byen og fikk is. Fin slutt på en herlig dag. 

 

 

 

Klatreparken Høyt&Laft
Fredag 1. september var vi på besøk i Høyt&Laft parken i Vestfold. Først fikk vi enkle instrukser om hvordan vi skulle klatre på en trygg måte og etter det kunne vi velge mellom de 15 forskjellige løypene de hadde å tilby. Noen valgte å starte helt enkelt på grønn løype mens de mer ekstreme hoppet rett på den sorte løypa, som også var den vanskeligste. Noe av det som gjorde mest inntrykk var løypa med navnet Ormen Lange. Denne løypa inneholdt parkens lengste zip-line på 380 meter tvers over en stor elv. Utsikten var fantastisk!

 

 

Håndballkamp: Pors-Gjerpen
På begynnelsen av skoleåret spilte håndballeleven Malin sin første kamp, i hennes nye håndballklubb Pors. Vi i klassen møtte opp for å heie på klassevenninna vår. Med en gang hun kom ut på banen ble det full jubel! Ble dessverre ikke seier på Malin og Pors denne gang, men vi kjøpte inn pizza som ble til en veldig godkjent trøstepremie.