12.01.2018 Av: Erik Larsen Postet i: Reiseliv Tags: skien, Reiseliv
En skrekkblandet fryd opplevelse i Skien

En skrekkblandet fryd opplevelse i Skien

Heia bloggen.
I går dro reiseliv på tur til Skien for å oppleve mer av reiselivsbransjen. Dagen startet 08:40 da hele klassen tok bussen fra Porsgrunn. Vi ankom Skien og første stopp var Thon Hotel Høyers. Der ble vi møtt av hotelldirektør Christer Sørensen. Han holdt et veldig interessant foredrag om det å drive hotell, hva hans oppgaver er og andre yrkesgrupper på hotellet. På slutten fikk vi rundtur på hotellet med omvisning i øvreetasjen der Olav Thon, kona og hans svigerforeldre hadde leiligheter før, men har nå gjort om til to suiter. Etter det gikk vi ned til det beryktete rommet 208. 18.12.1934 fikk hotellet besøk av Norges mestselgende kriminalforfatter Sven Elvestad, det sies at han døde på rom 208, og at stuepiker osv. ser skikkelser går inn og ut av rommet. Sørensen forteller også at det kan ringe fra rommet ned til resepsjonen når det ikke er noen på rommet. Det var veldig spesielt å stå inne i det rommet, en skrekkblandet fryd. 
Etter hotellbesøket spiste vi lunsj på Kitchen & Bar før turen gikk videre til Brekkeparken museum. På veien passerte vi Henrik Ibsens barnehjem. På brekkeparken fikk vi omvisning på museumet. Dette er et friluftsmuseum som huser herregården Søndre Brekke og bondebygninger fra hele Telemark. Det var veldig interessant å se hvordan de levde før, både når det kommer til hus og klær. På slutten fikk vi kaffe og varm saft. Et lærerikt besøk.
Tilslutt gikk vi til Clarion Bryggeparken Hotell der hotelldirektøren tok oss imot. Han fortalte oss, som forrige besøk, om hvordan hotellet drives, hva hans arbeidsoppgaver er og andre yrkesgrupper.
Etter mange timer i Skien tok en trøtt gjeng bussen tilbake til Porsgrunn der det ventet vårruller til middag. Alle kan nok konkludere med at det var en kjempefin tur, der vi lærte masse.
Ha en fin dag videre.