12.11.2014 Av: Erik Larsen Postet i: Reiseliv Tags: Reiseliv, jordan, israel
Heia bloggen 2

Heia bloggen 2

Shalom, Shalom!
Vi har fått veldig mange inntrykk i løpet av denne turen.

Petra overrasket oss virkelig. Vi var klar over at det var en liten by, men det var over all forventning! Når vi var der kunne vi se at beduinerne som bygget dette for flere tusen år siden, var fylt med en arkitekturkunnskap og kreativitet som er unik. Dette har gjort til at Petra er et av verdens sju underverker. Vi som var der hadde virkelig en fantastisk opplevelse, og med tanke på all den historien og inntrykket vi fikk vil Petra være et minne for alltid. Det må rett og slett oppleves.

Etter en helt fantastisk tur til Petra stod Wadi Rum for tur. Dette var en opplevelse utenom det vanlige. Med både jeepsafari, kamelriding og besøk til beduiner i ørkenen gjorde dagen til en utrolig opplevelsesrik utflukt. Etter flere timer med aktiviteter ble vi invitert til en tradisjonell jordansk middag med god mat, dans og godt humør. En utrolig avslutning på en helt fantastisk dag.

Det har vært noen fantastiske dager i Jordan, og nå stod Israel for tur. Overgangen til Israel var et kapittel i seg selv. Enkelte mente det tok unødvendig lang tid med å vise passet seks ganger, inkludert med utspørring om familienavn. Til tross for litt venting, var alle spente på Dødehavet. Flere smurte seg inn med leire før badeturen (som visstnok skulle være godt for huden) og gjorde seg klare til å teste ut det høye saltinnholdet i vannet. En utrolig deilig og avslappende stopp før turen gikk videre til Jerusalem og Betlehem. I Betlehem fikk vi se og oppleve Jesu fødested. Å oppleve disse stedene var utrolig, og veldig ulikt fra hvordan vi hadde sett det for oss. 


Andre dag i Israel ble brukt på byvandring i gamlebyen. Der fikk vi blant annet se den kjente Klagemuren, Golgata, Den hellige gravs kirke og Getsemane. Vi fikk sett utrolig mye på få timer. En utrolig lærerik og morsom dag, takket være en kunnskapsrik guide som vi hadde gjennom hele Israelturen vår. Til tross for en fin tur var det godt å komme tilbake til Jordan igjen senere på kvelden.