21.03.2017 Av: Reiseliv Postet i: Reiseliv Tags: new york
New York 2017 - Del 2!

New York 2017 - Del 2!

Her er del 2 av 3 om den fine New York-turen vår! 

FN-bygningen
Onsdag 15.februar besøkte vi FNs hovedkvarter som ligger sentralt i New York. Vi fikk en god omvisning rundt i bygningen, hvor vi blant annet fikk se de tre viktigste møterommene, ulike utstillinger og vi fikk lære hva FN jobber med og hva de står for. Guidene hadde mye kunnskap og svarte gjerne på spørsmål vi kom med. 

Da vi hadde kommet gjennom sikkerhetssjekken kom vi ut til framsiden av bygningen hvor vi så den kjente skulpturen ”knotted gun” som har stått der siden 1988. Utenfor bygningen var også en skulptur av jordkloden i gull som var en gave fra Italia i 1996. Omvisningen var veldig lærerik og interessant. Vi fikk lære veldig mye forskjellig. Litt om FNs mål, litt om de ulike komiteene, litt om kunsten osv. Omvisningen tok totalt en time. Besøket var meget spennende og opplysende.  

 

Den tredje dagen i New York bar det på Broadway-show! Klassen fikk valget mellom 3 forskjellige forestillinger, og flertallet valgte den mest populære musikalen, The Lion King. Noen av oss dro på Aladdin, som ble vist samme dag. Den siste musikalen, Cats, ble vist dagen etter. Alle var positivt overrasket over hvor bra showene var, med både sang og dans av utrolig flinke skuespillere. Noen av oss felte til og med en tåre på slutten av musikalen! Forestillingene varte mellom 2-3 timer, men det gikk forrykende fort. Vi koste oss veldig og anbefaler alle som drar til New York å sjekke ut en broadway-musikal!!