03.04.2017 Av: Reiseliv Postet i: Reiseliv Tags: new york
New York 2017 - Del 3!

New York 2017 - Del 3!

 

Rockefeller

På fredagen var vi innom Rockefeller Center. Vi så litt på art deco-stilen og så oss rundt i bygningen. Her ligger også NBC sitt hovedkvarter, der for eksempel Tonight with Jimmy Fallon blir spilt inn. Vi fikk også se skøytebanen som pleier å ligge utenfor Rockefeller på vinterstid, og vi fikk tid til å mimre litt over når Kevin fra Alene hjemme 2 står foran det store juletreet som står ved Rockefeller Center i juletider. 

 

 

Central park

På fredag tok vi turen til Central park hvor vi skulle ha felles bursdagsfeiring for alle. 

Vi startet med å stå i en sirkel og synge bursdagssang til hverandre, også gav vi hverandre en bursdagsklem. Etter det lekte vi danseleken, de 5 siste som sto igjen fikk en suvenir hver. Når vi var ferdig med å leke måtte vi selvfølgelig vise fram vår fantastiske skoledans for New York. Til slutt var det endelig tid for høydepunktet: Cupcakes!! Vi hadde kjøpt inn så alle fikk en halv cupcake hver, og satt og koste oss i sola sammen. 

 

 

Hard Rock Cafe

Lørdags kveld var vi på Hard Rock Cafe i Times Square og spiste middag. Dette var siste kvelden vi hadde sammen før vi dro tilbake til Norge. Det første som møtte oss da vi kom inn, var en suvenirbutikk hvor de solgte ulike varer med Hard Rock logoen på. Atmosfæren i restauranten besto av høy musikk og dempede lys, typisk for Hard Rock. God mat og god stemning var en flott avslutning på en fantastisk New York tur.

 

 

 

Intervju på Times Square

På lørdag skulle vi bli bedre kjent med New York, og innbyggerne i byen. Vi fikk derfor i oppgave å intervjue personer vi møtte på gata. Vi ble delt inn i grupper på to før vi skulle ut på Times Square. Dette var både skummelt og interessant. Når vi endelig fikk samlet opp nok mot til å prate med folk var det spennende, og vi lærte masse. Vi møtte mange forskjellige personer, og alle hadde til felles at de elsket byen. Man merket fort at det her var en annen kultur enn hva vi er vant til fra Norge. Det var lett å prate med fremmede, og de var åpne for å slå av en prat. Flere ganger i løpet av uka kom vi kontakt med personer som gjerne ville hjelpe oss med å finne veien, eller bare prate litt. Mange av de vi intervjuet var opptatt av at vi skulle ha det bra i New York, og at vi skulle få oppleve mest mulig. Vi fikk mange tips og anbefalinger om hvor vi burde gå og hva vi burde se. Flere var mer opptatt av at vi skulle ha det bra enn det å prate om seg selv og sitt liv i byen.  

 

For mange kan dette var en skummel ting å begi seg ut på, men vi tror alle var fornøyde etterpå. Vi lærte mye om oss selv og om byen. En slik oppgave gjør at vi får informasjon som vi ellers ikke hadde fått. Vi vil anbefale alle å utfordre seg selv å gjøre dette når de er på tur fordi det er både lærerikt og spennende.