30.11.-0001 Av: Reiseliv Postet i: Reiseliv Tags: Reiseliv, grenland, Petra, jordan
"The lost city" of Petra

"The lost city" of Petra

På vår tur til Jordan var vi så heldige å få oppleve den fantastiske ruinebyen Petra. Nå vil vi vise dere litt av det vi fikk se.


Petra er en oldtidsby og er Midtøstens største turistattraksjon. Byen blir også regnet som en av verdens syv undervekt. Ruinbyen ligger ved tettstedet Wadi Musa som er Moses dal. På vår 2 timers busstur på vei til Petra lærte vi en del om Wadi Musa og vi fikk se fjellet der Moses sin sønn egentlig en gang i tiden skulle ofres.

Da vi ankom Petra fulgte vi guiden vår gjennom de fantastiske ruinene. Han fortale underveis og småsprang nesten for å få tid til å komme igjennom alt han ville fortelle. Vi gikk gjennom en lang og smal dal omgitt av sandsteinklipper, helt til vi kom fram til bygningen Al Khazneh, også kaldt Skattekammeret. Her var Indiana Jones spilt inn, en kul fakta som vi fikk vite. Det var magisk å få se den fantastiske arkitekturen på bygningene vi så.

Etter å ha kikket rundt og danset skoledansen tuslet vi videre til det som en gang var et Colosseum. Vi var fulle av historisk informasjon og på slutten av dagsturen fikk vi tid på egenhånd for å utforske den fantastiske ruinbyen. Noen gikk for å se nærmere på bygningene, mens andre gikk på en 45 minutters tur opp på fjellet der en kunne se den vakre utsikten Petra hadde å tilby. Tiden fløy av gårde før det var på tide å gå tilbake til bussen for å kjøre til en lokal restaurant fem minutter unna. Her ble vi servert en nydelig buffet med masse god mat. Tror vi alle var fornøyde etter en kjempeflott og lærerik dag i Petra sammen. Under kan dere se litt bilder fra de mest unike byggene vi noen sinne har sett.