13.12.2017 Av: Erik Larsen Postet i: Reiseliv Tags: Reiseliv, julen
Vi venter i spenning......

Vi venter i spenning......

Heia bloggen! 

Nå nærmer det seg med stormskritt jul og juleferie, og det skal ikke stå på julestemningen på Grenland FHS i hvert fall! I forbindelse med denne flotte høytiden har vi gjort diverse juleaktiviteter, som vi nå skal fortelle litt om.

Hele julen på Grenland ble sparket i gang med et heftig pepperkakeseminar. Her delte vi oss opp i grupper på 5-10 personer og prøvde å lage den mest spektakulære kreasjonen av pepperkakedeig vi kunne etter temaet ”jul verden over”. Fredagen gikk med til planlegging, forming og steking av pepperkakene mens lørdagen gikk til sammensetting og pynting. Det hele ble avsluttet med en premieutdeling til de tre beste pepperkakeutstillingene.Ettersom vi er så heldige å ha så flotte stipendiater her på skolen er det også mye som foregår på ettermiddagene. Stippene har nemlig en julekalender for hele skolen som kan være alt fra å finne forskjellig rundt på skolen med premiering til finneren, til kos i dagligstua med kakao og pepperkaker. Forrige uke var det også forskjellige tema hver dag som man skulle kle seg ut etter og det beste kostymet ble premiert.  

Innad i klassen har vi også gjennomført noe juleaktiviteter. Sist uke tok vi med oss både akebrett og presenning bak skolen for en artig akeøkt hvor vi suste nedover jordet i full fart med hunden til Erik som heter Taco. I en av reiselivstimene ble vi delt opp i grupper og fikk en verdensdel hver. Oppgaven var da å finne informasjon om hvordan jul blir feiret i ulike land og presentere dette for resten av klassen. Mange land hadde helt andre tradisjoner når det kommer til julefeiring enn det vi har her i Norge, i Kenya handler det for eksempel mer om å feste og drikke, enn å kose seg med familien.I morgen skal reiseliv ha juleavslutning. Da skal vi først kose oss i klasserommet med noe godt, leker og en julefilm, noe som helt sikkert blir en flott avslutting på et fint halvår sammen. Etterpå skal klasserommet vaskes skinnende rent til juleferien. 

Samtidig med alt det andre koselige vi har gjort nå i førjulstiden er vi på reiseliv så heldig at vår kjære lærer Morten åpner hjemmet sitt for en koselig hjemmekveld hos han og kona hans Anbjørg. Vi har blitt delt i tre grupper, fordelt på tre kvelder. Noen tok ansvar for å lage mat, andre for underholdning og de siste for opprydning. Alle kveldene har vært fylt med nydelig mat og snacks kombinert med mange morsomme leker både under middagen og etter. En lek var f.eks at alle fikk en lapp under koppen og måtte lese den før middagen. Der sto det ulike instrukser for noe man måtte gjøre under middagen. Det var en veldig koselig kveld med mye latter, sang og kjempegod stemning. En flott måte å bli enda bedre kjent med både klassen og lærere på. Vi har også hatt enda et seminar med juletema, nå på lørdag var det nemlig tid for juleverksted hvor hele skolen deltok. Her meldte vi oss på forskjellige aktiviteter, noen lagde f.eks julekort, noen så film og andre lagde julepynt. Dagen ble avsluttet med et forrykende juleshow av Fotball Europa. 

Det er dermed ingen tvil om at vi har forberedt oss godt til jul her på Grenland og det hele avsluttes med en dag spekket med jul nå på torsdag. Da blir det både julegudstjeneste i Eidanger kirke, sang rundt juletreet og underholdning. Etterpå venter et herremåltid med masse julemat. På fredag venter fellesopplegg før alle drar hjem og spres utover hele Norge for ei ”litta” juleferie!

Vi i reiseliv ønsker med dette alle der ute en riktig god jul og et godt nytt år! Håper alle koser seg maksimalt hjemme med venner og familie!

Kos og klem!