17.03.2016 Av: Sara Haukaas Postet i: Sandvolleyball Tags: sandvolleyball, sandvolley1516, grenlandfhs, fhsliv, gøteborg, sverige
Sandvolleygjengens linjetur til Gøteborg

Sandvolleygjengens linjetur til Gøteborg

MANDAG:

15. februar var det duket for avreise til Gøteborg for sandvolleyballgjengen. Der ventet en 5 dager lang treningsleir. Ukens første dag begynte tidlig. Med frokost allerede klokka 07.30 og avreise fra skolen 08.15, var det flere trøtte ansikter som fant veien til 9-seteren. Første mål for turen var Sandefjord, der Color Line skulle ta oss over til nabolandet. Ombord på fergen gikk tiden fort. Mange benyttet anledningen til å handle både godis og andre varer i Tax Free, mens andre fant frem kortstokken.

Vel fremme i Strømstad, gikk turen videre sørover langs E6. Etter noe mindre enn 2 timer på veien, var det imidlerid på tide med en pause. Vi lokaliserte en matbutikk på utsiden av Gøteborg, hvor alle fikk anledning til å handle inn mat og drikke etter ønske.

Kort tid etter ankom vi Kvilberg Vandrerhjem, som skulle være vårt bosted de neste dagene. Ettersom det ikke var lagt noen konkrete planer for de neste timene, falt valget på en kort inspeksjonstur til Beach Centeret. Med hele 16 baner er dette verdens største innendørs sandvolleyballhall! 

Klare for tur!

Elisabeth i farta

 

TIRSDAG:

Denne startet dagen med en frisk frokost på vandrerhjemmet før vi tok turen bort på Gøteborg Beach Center (GBC) for 2 timer trening. Her ble vi møtt av svenske Johan, som viste oss gode tekniker og øvelser innenfor angrep og mottak.

Etter treningsøkten nøt vi en herlig lunsj på GBC`s egen restaurant med god utsikt over de 16 sandvolleybanene. Gode og mette i magen, tok vi så en times pause før det bar av sted til sentrum av Gøteborg. Her delte gjengen seg, noen dro på shopping, mens andre reiste på Universeum. På Universeum fikk vi se alt fra ørret til hai, fra dovendyr til mammut og fra frosk til slange. Samtidig var det et vitenskapslaboratorium, hvor vi blant annet kunne teste ut reaksjonsevnen vår.

Da vi hadde sett oss ferdig, tømt lommeboka og snudd nesa hjem, var det bare å hoppe i treningstøyet igjen for å ha en time med sandvolleyspill. Vi endte kvelden med å se elitespill av både herrer og kvinner.

Is falt i smak                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

På besøk på Universeum    

 

ONSDAG:

Også denne dagen startet med trening med Johan i Beach Center. Vi hadde fokus på både angrep, mottak og serve. Med nye øvelser fikk vi anledning til å terpe på teknikk. Da treningen var omme etter 2 timer, sto det noe nytt på programmet - nemlig et besøk til Åbybadet. Dette var noe de fleste av oss hadde sett frem til. Her fikk vi anledning til å slappe av i boblebad og slappe av i vannet, noe som defintivt gjorde godt for kroppen.

Klokka 18.00 var det igjen duket for en sandvolleyballøkt. Siden vi kun hadde tilgang til en bane denne kvelden, falt valget av aktivitet på en "King of the Beach"-variant. Økten var med andre ord preget av mye spill. Definitivt ikke å forakte!

 

TORSDAG: 

På ukens fjerde dag startet vi også med trening på vanlig vis. Etter å ha dusjet og slappet av en stund, gikk turen på ny ned til Gøteborg sentrum, hvor det var klart for shopping. 

Noen timer senere, med en hakket tynnere lommebok, fant vi veien til Hard Rock Café. Her skulle vi spise middag. Selv med stor et stort utvalgt matretter, endte de fleste på hamburgere, som så ut til å falle i smak. Resten av denne kvelden ble tilbrakt på rommet, der det ble tid til både spill, leker og snakk. Det var også på tide å pakke kofferten, ettersom reisen tilbake til Norge kom stadig nærmere.

 

Siste trening i Gøteborg

 

FREDAG:

På ukens femte dag var det duket for hjemreise. Med sakene ferdig pakket og frokost i magen, tok vi fatt på veien tilbake til norskegrensen. Det ble likevel tid til en liten pause på Nordby, hvor vi fikk en time til å se oss rundt - og naturlig nok også handle litt godteri. Etter dette bar det videre til Moss for en kort fergetur. Vår uke på tur var med andre ord over, og vi kunne fornøyd vende nesen hjemover for vinterferie.