02.09.2016 Av: Sara Haukaas Postet i: Sandvolleyball Tags: sandvolleyball, sandvolley1516, grenlandfhs, fhsliv, linjeavslutning
Sandvolleygjengens linjeavslutning i Arendal

Sandvolleygjengens linjeavslutning i Arendal

Tirsdag denne uken gikk turen til Arendal for sandvolleyballgjengen. Det var nemlig klart for linjeavslutning under ledelse av Thomas, som er født og oppvokst i byen. Klokka 09:30 satte vi oss i minibussen og vendte nesen mot Aust-Agder, hvor vi hadde en lang og innholdsrik dag foran oss. Med et lite stopp underveis for å handle niste og grillmat lå alt til rette for noen herlige timer i varmt og solrikt vårvær.

Vel fremme i sørlandsbyen fikk vi gleden av å få oppleve en guidet omvisning gjennom sentrum. Her fikk vi se alt fra alt fra Trefoldighetskirken, som ruver i terrenget, til Heimdal Chokolade. Ved sistnevnte ble det tid til en liten visit. Med alle mulige typer sjokolade falt dette uten tvil i smak, og flere endte opp med å ta med seg litt diverse godsaker ut av butikken. Etter å ha ruslet rundt i en knapp time fant vi veien ned til Pollen, en bukt i sentrum som er omringet av restauranter og utesteder. Der sto faren til Thomas - klar for å frakte oss ut til Stølsvigen på Hisøy med egen båt. 

På sighseeing gjennom sentrum

Et lite stopp underveis

Idylliske omgivelser i Arendals skjærgård

Elisabeth og Mina nøt det fine været

Grilling måtte selvfølgelig til

Da vi kunne legge til kai etter omtrent 30 minutter på den rolige og vindstille sjøen, ble engangsgrillen satt i gang. Det var klart for mat! Vi hadde handlet inn både pølser, pølsebrød, potetstappe og sprøstekt løk - i tillegg til diverse andre småtterier. Sagt med andre ord var det masse godt å velge mellom og mer enn nok til til alle. Mens pølsene sto på grillen, benyttet noen ivrige jenter seg av muligheten til å ta seg et bad. Vanntemperatur på kun 14 grader skulle åpenbart ikke være noen hindring.

Da alle hadde forsynt seg ferdig og maten var sunket var det klart for en ny aktivitet. Dette var ikke overraskende sandvolleyball! Vi fant veien opp til banen, hvor det ble gjennomført en kamp med to sett til 21 poeng. Vel nede på svaberget igjen var det duket for overraskelsesquiz. Vi skulle altså avgjøre hvem som hadde fått med seg mest under Thomas guiding tildligere på dagen. Til tross for at quizen skulle vise seg å være i vanskeligste laget, kunne vi til slutt kåre en vinner med 6 av 13 poeng - nemlig Marte. 

Selv om det sakte men stikkert nærmet seg kveld, sto fortsatt et lite punkt igjen på programmet for Hisøyoppholdet. På forhånd hadde undertegnede forberedt leken "Gull Bolle", hvor man skal både forklare og mime ord som står på en lapp. Temaet for leken var turer og opplevelser vi på sandvolleyballinjen har hatt dette året. Slikt blir det naturlig nok en del latter av. Det er nemlig ikke så lett å få frem ord som Ipanema (strand) og real (valuta i Brasil) uten lyd som virkemiddel.

Rikke var raskt klar for et bad

Fornøyde jenter

To jevne lag knivet om seieren

Rundt klokka 17 var det på tide å komme seg tilbake til fastlandet - også denne gangen med båt som fremkomstmiddel. Her fikk vi virkelig muligheten til å nye de vakre og idylliske omgivelsene rundt Arendal, og det så ut til at alle hadde det som plommen i egget. Med godt over 25 grader i lufta, skyfri himmel og lite vind kan man ikke si annet enn at vi var heldige med været.

Humøret var fortsatt på topp etter mange timer i solen

 

Stø kurs mot land

Premie fra Heimdal Chokolade var en selvfølge

Etter å ha kommet oss vel i land var det igjen på tide med litt mat. Denne gang på Happy Time. Her fikk vi prøve oss på både kebab og kebabpizza, noe som defintivt gjorde oss gode og mette. Med dette unnagjort gikk det mot slutten for vårt besøk til Arendal. Vi kunne til slutt vende fornøyde tilbake til minibussen, hvor Marte fikk overrekt premie for quizseieren, før vi satte kursen tilbake til Porsgrunn.