06.12.2014 Av: Sandvolley Postet i: Sandvolleyball Tags: Oslo, Freia, Akerhus Slottskirke, Rådhuset, Opera
Oslodag

Oslodag

Hei hei, du! :*

For akkurat en uke siden dro hele skolen til Oslo.

Bussene kjørte 07.30 og vi var i Oslo 10.00. Vi begynte med morgensamling i Akershus Slottskirke; Johan snakket om kirkens historie, koret sang og vi fikk gå ned i Mausoleet, der de kongelige er begravet. Etter morgensamlingen dro 40 stk. til Freia, 50 stk. til Operaen og 30 stk. til Rådhuset. 

Siden flest sandvolleyelever besøkte Freia, så har vi valgt å skrive om det. 
Freia fabrikken lå på Grünerløkka. Vi ble delt i to grupper for å kunne komme oss gjennom hele fabrikken på de to timene vi hadde der. Først gikk vi gjennom hele sjokoladens historie; der vi fikk vite alt fra kakaobønnens hjemsted til tursjokoladen kvikklunsj til Walter Huber til alle sjokolader som har blitt laget av Freia gjennomt tidene. Etter turen fikk vi gå inn å se i fabrikken der de laget blant annet kvikklunsj. På grunn av konkurranse på salgsmarkedet fikk vi ikke ta bilder inne i selve fabrikken. Etter vi hadde vært inne i fabrikken kom alle klagende ut av heisen fordi det stinket sjokolade., og da mener vi stinket! Ingen av oss hadde noen gang luktet så mye sjokolade før. Vi fikk gå å shoppe i freia butikken, der det var helt syke priser (BILLIG!!). Alle kjøpte sjokolade for over 200 kroner, som i en vanlig butikk ville kostet mellom 400 og 500 kroner.


Vår herlige guide :)

Vi var så heldige at vi fikk støpe vår egen sjokolade! I tillegg fikk vi designe vår egen eske til sjokoladen vår. 

Da vi var ferdig på Freia, takket vi for oss og tok "den tingen" til Karl Johan. Cecilie som aldri har tatt en trikk før, synes den var veldig spennende og kalte den for "den tingen". Ønsket hennes gikk i oppfyllelse da hun tok trikken til Karl Johan. Da vi kom til Karl Johan gikk noen på shopping, mens andre chillan på Deli de Luca. 

Kl. 17.00 var det tid for middag og det var Peppes Pizza som stod på menyen. 

Etter middagen gikk alle til Det Norske Teateret for å se musikalen "Spelemann på taket". Guttene var veldig negative til dette, men da vi snakket med dem i pausen var alle positivt overrasket, og så vidt vi vet så var det ingen som sovnet. På slutten var vi enige om at musikalen var veldig bra, og den anbefales. 

Etter musikalen dro vi hjem. Vi var ikke på skolen før 00.30. Da gikk de fleste og la seg. Oslo dagen var veldig vellykket og alle var fornyde med dagen, ihvertfall vi