22.04.2016 Av: Sara Haukaas Postet i: Sandvolleyball Tags: grenlandfhs, fhsliv, sandvolley1516, Porsgrunn, kajakk, sildevika
Sandvolley i Sildevika

Sandvolley i Sildevika

Tirsdag denne uken var sandvolleyballgjengen pakket og klare for utflukt. Målet var idylliske Sildevika, som ligger kun er kort kjøretur unna Grenland. Klokka 12:45 fant oss ni som er elever på linja veien til minibussen, hvor vi hadde noen oppgaver foran oss. Det måtte noen forberedelser til før vi kunne begynne ferden, ettersom vi skulle ha med oss litt av hvert av utstyr. Alt fra redningvester til grillmat skulle ombord i kjøretøyet. I tillegg til dette var planen å frakte åtte kajakker på tilhenger. Vi hadde med andre ord litt jobb å gjøre før vi kunne vende nesen lenger ut mot kysten.

Mina og Elise nøt det vakre vårværet

Vel fremme i Sildevika benyttet de fleste av oss tiden til å slikke litt sol og finne seg godt til rette i huset. Det ble likevel tid til noe aktivitet. Kort tid etter ankomst var kubbespillet fremme, noe som definitivt bidro til både latter og god stemning. Vi kunne imidlertid ikke sitte stille i all evighet. Kajakkene vi hadde fraktet med oss sto fortsatt parkert ett stykke unna, og disse fikk vi etterhvert i oppgave å frakte ut til tilholdstedet. Dette skulle raskt vise seg å bli krevende, da vinden ikke ville spille på lag med oss. Saken var en helt annen for Thomas og Elisabeth, som valgte robåt til fremkostmiddel. Disse to fikk det nemlig mye lettere enn forventet da de møtte på en lokal mann på vei tilbake til Sildevika. På grunn av mye bølger fikk de tilbud om skyss til land, og sa naturlig nok ikke nei takk til dette.

Humøret var på topp på sjøen

Noen var så heldige at de fikk skyss tilbake

Fornøyde kokker 

 

Pinnebrød in the making

Slitne etter rundt 45 minutter i kajakk, nådde vi Sildevika for andre gang. Heldigvis var vi nå ferdige med dagens anstrengelser, og kunne se frem til en rolig kveld med grilling på bål, kortspill, leker og lange samtaler. Elise, Ragna og Thomas hadde fått ansvar for matlagingen, og sviktet på ingen måte. Med et bord fullt av pølser, pinnebrød, browniesdeig, appelsiner og mer, var det uten tvil noe for enhver smak. All denne goden maten ble nytt til synet av solnedgangen og lyden av bålet som knitret. Vi hadde det kort fortalt som plommen i egget.

Kveldsgrilling ble satt stor pris på

Egg og bacon falt i smak

Onsdag morgen fikk vi gleden av å kunne sove lenge. Først rundt klokka 10 satt vi samlet rundt matbordet. Her ventet både egg og bacon, som var en svært postiv overraskelse. Med frokosten unnagjort, nærmet det seg sakte men sikkert slutten for vår utflukt. Vi hadde likevel både pakking, vask av hus og en padletur foran oss før vi kunne gå ombord i minibussen og sette kursen mot skolen. Denne gangen var foholdene noen helt andre. Sola skinte og det var tilnærmet vindstille på sjøen, noe som ikke kunnet passet bedre for gjengen i kajakk.

Rikke fant seg fort til rette i kajakken

Fremme på skolen gjensto det kun å sette utstyret på plass, før vi kunne takke for 24 veldig fine timer på et veldig fint sted. Og sist men ikke minst: med en veldig fin gjeng.