25.04.2016 Av: Sandvolley Postet i: Sandvolleyball Tags: grenlandfhs, fhsliv, sandvolley1516, sandvolleyball
En sandvolleyballelev - Marte Sunde

En sandvolleyballelev - Marte Sunde

Navn: Marte Sunde

Alder: 19

Hjemsted: Klepp, Rogaland

 

Hvorfor valgte du sandvolleyballinja?

- Jeg hadde lyst på et friår, samtidig som jeg ikke ville være hjemme å jobbe. Da ble folkehøyskole en ganske grei mellomting. Valget falt på sandvolley fordi volleyball og sandvolleyball alltid har vært en av favorittsportene mine, og fordi jeg har alltid hatt stor interesse for det. Selv om jeg ikke har spilt på noe lag eller profesjonelt, så skulle det vise seg at linja passet meg bra. Jeg har ikke angret ett sekund.

Årets høydepunkt?

- Definitivt Brasilturen. Skulle ønske jeg nøt tiden der borte enda bedre enn jeg gjor, for den var over før jeg visste ord av det. Får klump i magen av å tenke tilbake på turen, og har så alt for lyst å reise tilbake.

Hvordan ser en vanlig sandvolleyballøkt ut?

- Oppvarming kommer naturlig nok først. Etter det gjennomfører vi øvelser, hvor vi trener på det som er tema for uka. Til slutt er det spill.

Har du mye erfaring med idrett fra tidligere?

- Jeg har alltid vært interresert i mange forskjellige sporter, og synes det er veldig morsomt å prøve ut nye idretter.

Hva ser du frem til det neste halvåret?

- Nå er det jo under tre uker igjen, så jeg ser mest frem til italiaturen med hele skolen. Ellers grugleder jeg meg til siste uka. Den blir garantert blir veldig trist, men sikkert også veldig gøy. Jeg gleder meg til å ha avslutning med klassen og se på alle bildene og filmene fra året. 

Hvordan ser en typisk dag på Grenland ut for deg? 

- Frokost er klokka 08:00. Deretter er det morgensamling, hvor lærerne snakker om ulike tema og gir beskjeder for dagen. Nå dette er ferdig går vi videre til fag. Før lunsj er det som oftest modulfag, som er fag vi har over en kort periode (6-8 uker). Etter lunsj er det tid for trening - enten med sandvolleyballklassen eller alle idrettselevene. Middag er det neste på programmet etter dette. Resten av kvelden har man i bunn og grunn fri, og kan bruke tiden slik man ønsker. Men det betyr ikke at vi kjeder oss av den grunn!