Folkehøgskolelivet

Folkehøgskolelivet

Mange er nok usikre på hva de skal gjøre etter endt videregående, og leter etter passende studier eller jobbmuligheter. Men hvorfor begynne på universitet eller høgskole når du fortsatt har så mange år du kan gjøre dette på? Hvorfor ikke søke deg til et år på folkehøgskole?

Da jeg skulle bestemme meg for hva jeg skulle gjøre etter videregående, var jeg fast bestemt på at jeg IKKE skulle ut å studere, da jeg var utrolig skolelei, og ville ha et år på å finne ut hva jeg skulle bli. Jeg tenkte lenge på om jeg skulle bruke året på jobb, men tanken på å være hjemme et år, mens alle andre reiste både norge og verden rundt fristet ikke særlig.

Når jeg begynte å undersøke folkehøgskoler, fant jeg en god del som jeg kunne tenke meg å gå på, men forstod ikke helt va folkehøgskole egentlig gikk ut på. Et helt år der du bor og lever sammen med andre ungdommer, reiser rundt, har ingen karakterer og ingen eksamener, men der du allikvel får studiepoeng ? Er det mulig ? det må jo være noen haker ved det ?    svaret er NEI!

Et folkehøgskoleår er rett og slett et år der du får utviklet deg selv sosialt, du treffer nye venner fra hele landet, du reiser og opplever nye land og kulturer, du får være med på mange forskjellige arrangementer og bestemmer selv hvilke (pensumfrie) fag du ønsker. Eneste som bestemmer om du står året eller ikke er fraværet ditt - noe som du ikke kommer til å få mye av da opplegget på skolen er såpass positivt og interessant at du ikke ønsker å gå glipp av det!

Det fins mange forskjellige folkehøgskoler og linjer for enhver smak.  Finner du en skole du liker, og du ser at den er kristen, selv om du selv ikke er det, bør du ikke nøle med å søke av den grunn. Grenland er en kristen skole med kristne grunnverdier, men lar deg være den personen og ha den troen du selv vil ha, og driver på ingen måte en "misjonsvirksomhet" . Selv er jeg ikke personlig kristen, men har ikke møtt noen bakdeler ved å gå på kristen folkehøgskole!

Jeg vil oppfordre alle som er usikre på hva de vil, og trenger et år på å tenke : gå folkehøgskole! Du får så mye ut av året, og kommer på ingen måte til å angre på valget. det du vil angre på , er når du selv sitter hjemme, ser på bilder fra dine venners år på fhs og tenker ; hvorfor gjorde ikke jeg det ?!

Etter 3 måneder i Porsgrunn har jeg allerede fått venner for livet, og gruer meg til mai da jeg må flytte hjem igjen !

gå inn på : www.folkehogskole.no og finn en som passer for deg !  eller bare hold deg inne på denne hjemmesida og trykk på "søk plass" oppe til høyre på hovedsiden :)

GLED DEG!


(Skrevet av Martine Stornes, til høyre på bildet øverst og elev på backpack 2010/2011)