Fotball Europa

Dette er linja for deg som ønsker å spille masse fotball og se toppoppgjør i de fire største ligaene i Europa - Premier League, La Liga, Bundesliga og Serie A!

Fotballinja trener 5 ganger i uka og fokuserer på å forbedre dine ferdigheter som spiller, men også å forbedre deg og de andre spillerne på linja som lag. Fotballinja har som mål å la humør og glede prege kamper og treninger, men samtidig skape en linje med gode holdninger og en seriøs innstilling! Treningene foregår på en topp moderne kunstgressbane bare en langpasning unna skolen. Når snøen kommer, har fotballinja også treninger i en innendørs kunstgresshall og futsal-treninger i hallen på skolen. Og for å sjekke om ferdighetene du trener på "sitter", spiller fotballinja mange kamper og er med på turneringer. Samtidig gir trenere og spillere i Odd og Strømsgodset oss impulser, og inspirerer kanskje deg dersom du ønsker å bli en enda bedre fotballspiller. Søkere må spille eller ha spilt klubbfotball.

Faglig innhold

• Tekniske ferdigheter
• Taktiske ferdigheter
• Keepertreninger
• Basistrening og andre treningsformer
• Egen folkehøgskoleserie, futsal-serie, cuper og turneringer
• Futsal, sandfotball og andre ballspill
• Muligheter for å spille på lokale A-lag på fritiden

Studieturer


Bli med oss og se fotball i de 4 største ligaene i Europa:

På høsten prioriter fotballinja treninger og kamper her hjemme i Norge, men en langhelg i september-oktober reiser hele gjengen på en Bundesligakamp for å få med oss den utrolige stemningen på kamper med lag som f.eks. Borussia Dortmund, Schalke 04 (se film), Bayern Munchen (se film), Bayer Leverkusen (se film) og Hertha Berlin (se film).

Når kulden setter inn i Norge er tiden inne for treningsleir i Spania (se film)/(les blogg). Der står mange fotballtreninger på deilig grønt gress for tur. På treningsleiren drar også alle på en eller to La Liga kamper og ser på de imponerende ferdighetene spillerne på lag som Barcelona (se film), Real Madrid (se film) og Atletico Madrid (se film) har. Det er også aktuelt å se en futsalkamp (se film) i den spanske toppserien.

Fotballinja har også en treningsleir i England (se film). Den blir gjennomført på St George`s Park som er Englands nasjonalanlegg for landslag og trenerutdanning. Mens treningsleiren foregår reiser fotballinja i tillegg på Premier League kamper. Og siden mange har sine supporterlag i England og følelsen for lagene der borte er så stor, deler fotballinja seg opp og reiser på kamper som er med eller mellom de mest populære lagene blant dem som går på linja.

På den årlige Italiaturen forsøker også fotballgjengen å få med seg en Serie A kamp (se film) eller cupkamp. Fotballen i Italia er jo kjent for sin lidenskap, og den er stor både på banen og på tribunen.

En annen mulighet på disse turene er å se Champions League kamp (se film) eller landskamp (se film).

Se filmer fra våre forskjellige turer her 

Alle turene er noe du får inkludert i prisen du betaler for året. Se hva det koster

View the embedded image gallery online at:
http://grenland.fhs.no/fotballeuropa#sigFreeIdaae2400ed0