Erle Viktoria Johnsen

Erle Viktoria Johnsen

Linje: Botrening Skoleår: 2016/2017

Fra: Harestua Alder: 22

Interesser: Lage lydbokhistorier, spille teater, høre på musikk og danse.

Hva var det som gjorde at du søkte på Grenland?

Det var mamma og pappa som foreslo det og som hjalp meg å søke. Først syntes jeg det var skummelt å søke folkehøgskole og var litt skeptisk, men så bestemte jeg meg for å prøve. Jeg var på besøk på skolen og syntes det virket spennende.

Hva ønsker du å få ut av året?

Jeg har allerede lært masse. Jeg har lært å spørre om hjelp og lært meg å kjenne etter hvor mye jeg klarer å gjøre. Jeg har lyst til å bli enda modigere, tørre å si hva jeg mener..det er ikke alltid så lett for meg.

Kan du fortelle litt om det dere gjør på linja?

Vi gjør mye forskjellig; lesetime, arbeidstrening, matlaging, gym, forming, tematimer. Vi øver på det å bo for seg selv; øve på å rydde og vaske, få nok søvn, komme tidsnok m.m. Jeg liker fagene som er morsomme; gym, musikk/dans/drama. Jeg liker godt når vi øver på noe vi skal opptre med på scenen og jeg gleder meg til utenlandsturene

Hva synes du om opplegget generelt på skolen?

Bra, jeg liker godt å være sammen med alle elevene.

Hvordan ser en vanlig skoledag ut for deg?

Jeg går til frokost og morgensamling med de andre elevene før det er timer med klassen. Vi har en fast timeplan de vanlige ukene med forskjellige fag hver dag. 

Hva gjør du på fritida?

Når jeg er på rommet liker jeg å se på TV på dataen og høre lydbok. Jeg liker å gå tur. Hver uke er jeg sammen med støttekontakt. Vi finner på mye forskjellig f.eks reiser på kino, danser eller går tur.

Hva gleder du deg mest til dette året?

Dette er andre året mitt på Grenland. I fjor gledet jeg meg mest til turene, spesielt til Paristuren og Disneyland. I år gleder jeg meg mest til å bli kjent med alle elevene og oppleve alt sammen med dem.

Vil du anbefale et år på skolen til dem som kunne tenke seg å søke?

Hvis det er noen som synes det høres skummelt ut med folkehøgskole, snakk med noen som har gått på folkehøgskole før. Det beste med å gå på folkehøgskole er at etterhvert som du blir kjent med de andre elevene så blir folkehøgskolen akkurat som et hjem. Et år på folkehøgskole er nesten som et eventyr fordi man får oppleve så masse som man ikke får oppleve ellers. Jeg anbefaler et år på folkehøgskole.