Hanne Thu

Hanne Thu

Linje: Bistand/action Skoleår: 2016/2017

Fra: Ålesund Alder: 18

Interesser: Idrett, musikk, venner og reise

jeg er på Instagram

Send meg en epost

Hva var det som gjorde at du søkte på Grenland?

Jeg så på ulike folkehøgskoler og fant ut at det er utrolig mye å velge mellom! Jeg har alltid vært veldig glad i å jobbe med folk og hjelpe til på de områdene jeg kan. Samtidig er jeg veldig nysgjerrig og liker å prøve ut nye ting. Da jeg kom over linjen Bistand/Action fant jeg ut at dette virkelig kunne være noe for meg. Her kunne jeg få muligheten til å hjelpe andre samtidig som jeg fikk prøve mye nytt. Etter å ha lest litt om skolen og sett videoer bestemte jeg meg rett og slett for å søke med en gang! 

Hva ønsker du å få ut av året?

Jeg ønsker å treffe mange nye folk og skape gode minner. Jeg ønsker også å lære mer om bistandsarbeid, både teori og praksis. Ikke minst ønsker jeg å lære mer om meg selv, bli utfordret, oppleve mye nytt og få erfaringer jeg kan ta med meg videre i livet. 

Kan du fortelle litt om det dere gjør på linja?

Vi gjør utrolig mye forskjellig på linja. Alt fra å dra på avslappende hytteturer og sortere klær hos “Misjon Uten Grenser”, til å kjøre gokart og surfe. Det er en aktiv linje og dagene er aldri like. 

Hva synes du om opplegget generelt på skolen?

Opplegget på skolen er utrolig bra. Det er lagt opp slik at det passer en hver smak. Du har alltid noe å gjøre og du kjeder deg aldri. Om du trenger litt fred å ro er det fullt mulig å trekke seg litt tilbake. 

Hvordan ser en vanlig skoledag ut for deg?

Ingen skoledag er lik, men dagen min starter alltid med en god frokost. Som regel har vi morgensamling før vi går videre til ulike fag. Vi har et bredt utvalg av valgfag og modulfag her på skolen så du finner garantert noe som passer deg. 

Hva gjør du på fritida?

Fritiden går for det meste til kortspill og sosialt i dagligstuen. Det er alltid god stemning blant elevene, og stipendiatene er med på å sette i gang mange morsomme aktiviteter. Er du glad i å se på film er dette fullt mulig i skolens filmrom. Ønsker du å være aktiv har vi en flott sandvolleyballhall på området, samt et eget styrkerom. 

Hva gleder du deg mest til dette året?

Jeg gleder meg mest til å lære hvordan èn person kan være med på å utgjøre en forskjell og å se hvor mye vi som klasse kan være med å utrede. Jeg gleder meg selvsagt også til turene vi skal på! Og til å møte nye kulturer og skape mange flotte minner sammen med fantastiske folk.

Vil du anbefale et år på skolen til dem som kunne tenke seg å søke?

Absolutt! Vi har nå gått her i ca to måneder og jeg er overbevist om at dette blir et av de beste årene i mitt liv. Vi har allerede utviklet godt miljø og jeg er blitt kjent med mange flotte mennesker. Dette året blir et innholdsrikt år hvor jeg lærer både meg selv og andre bedre å kjenne. På Grenland er det et fantastisk miljø hvor du kan være deg selv og alle er med alle. 

Andre ting du føler bør si noe om?

Når jeg først så at det var en kristen skole ble jeg litt skeptisk og lurte på hva det innebar. Jeg er ikke spesielt kristen selv og lurte på om dette kom til å skape utfordringer. Det at Grenland er en kristen skole synes jeg bare er positivt. De krever ikke at du er kristen og tvinger heller ikke på deg religionen. Jeg føler at blant annet Thomasmessen har bidratt til at jeg har åpnet øynene mine og fått meg til å reflektere over hverdagen.

Hanne var med på turen som håndball hadde til EM i Sverige i desember 2016


Hanne har vært i Moldova med klassen og sett hvordan Misjon Uten Grenser driver arbeidet for de som har det vanskelig der

 
En god dag blir enda bedre med litt smil og latter:-)