Sindre Jensen

Sindre Jensen

Linje: Fotball Europa Skoleår: 2016/2017

Fra: Steinkjer Alder: 18

Interesser: Se og spille fotball, venner, reise

jeg er på Instagram

Send meg en epost

Hva var det som gjorde at du søkte på Grenland?

Jeg ønsket å gå ett år på en folkehøgskole som hadde en fotballinje. Det fristet med ett år uten mas og press fra vanlig skole. Jeg søkte på Grenland fordi en slektning gikk her i fjor og anbefalte denne skolen. 

Hva ønsker du å få ut av året?

Ett fint år med nye opplevelser og venner. Ha ett sosialt år med mye fotball. 

Kan du fortelle litt om det dere gjør på linja?

Vi reiser mye i Europa for å se fotballkamper. Vi ser kamper i de aller største ligaene som Premier League, Bundesligaen, Liga BBVA og Serie A. Vi har fire fotballtreninger i uken, tre ute på kunstgress og en futsaltrening. Vi har også mange kamper mot andre folkehøgskoler. På linja har vi et veldig bra miljø. Vi finner ofte på morsomme ting som for eksempel FIFA-turnering. 

Hva synes du om opplegget generelt på skolen?

Jeg synes det er veldig bra. Det er et veldig godt miljø og har fått mange nye venner. Det er mange forskjellige tilbud på dagene og kveldene som passer de aller fleste. Vi har ofte quiz-kvelder og morsomme kvelder som  elevkvelder der linjene lager et show som de viser fram til resten av skolen. Disse showene er store høydepunkt. De kveldene det ikke er noe opplegg er det mye annet å gjøre som brettspill, sandvolleyball, billiard, bordtennis og mye mer. 

Hvordan ser en vanlig skoledag ut for deg?

Står opp litt over 8 for frokost. Etter frokosten er det morgensamling. Deretter er det ofte valgfag og modulfag. I høst hadde jeg kajakk og da hadde vi mange fine padleturer. Padleturene var veldig idylliske nede ved skjærgården. Etter valgfag og modulfag er det lunsj. En time etter lunsj er det ofte fotballtrening. Etter treninger er det middag. Når vi er ferdige med å spise blir det  ofte å henge litt sammen før kveldsmaten. Det blir ofte litt sene kvelder med kortspill og andre morsomme ting. 

Hva gjør du på fritida?

Jeg henger sammen med de andre. Vi spiller fifa, ser på film, spiller sandvolley, billiard, bordtennis og forskjellige brett- og kortspill. Jeg trener litt på treningsrommet vi har her på skolen. Vi samles også for å se Premier League/ Champions League når det sendes. 

Hva gleder du deg mest til dette året?

Jeg gleder meg mest til Tysklandsturen. Vi får sett storkampen mellom Bayern Munchen og Dortmund. Det tror jeg blir veldig stort. Jeg ser også veldig fram til Italia sammen med hele skolen. Det blir veldig koselig å dra sammen med alle linjene. Det frister også veldig med litt sol og varme. 

Vil du anbefale et år på skolen til dem som kunne tenke seg å søke?

Jeg vil anbefale alle som har lyst til å gå på folkehøgskole, til å søke på Grenland. Dette er en skole du kommer til å trives på. Året på folkehøgskole er et år der du kommer til å få mange nye, gode venner og utrolig mange uforglemmelige opplevelser.