Sverre Kjus

Sverre Kjus

Linje: Backpack Skoleår: 2016/2017

Fra: Årnes Alder: 19

Interesser: Være sosial, film

jeg er på Instagram

Send meg en epost

Hva var det som gjorde at du søkte på Grenland?

Egentlig hadde jeg planer om å gå videre på studier etter videregående, men da jeg fant ut at det var mulighet for å dra til Australia på folkehøgskole falt jeg fort på det. Det er flere folkehøgskoler som tilbyr Australia-linjer, men Grenland virket som den beste og jeg angrer ikke ett sekund på valget.

Hva ønsker du å få ut av året?

Jeg ønsker å få et år fullt av spennende opplevelser med mange nye venner. Målet med året er å kunne se tilbake på det og huske det som et av de beste årene i mitt liv.

Kan du fortelle litt om det dere gjør på linja?

På Backpacker-linja har vi et ganske variert opplegg, vi har timer i klasserommet hvor vi forbereder oss til turer, lærer om forskjellige kulturer og personlighetspsykologi. I tillegg har vi en del lek og moro, overnattingsturer ute og selvfølgelig reiser i linjeukene.

Hva synes du om opplegget generelt på skolen?

På skolen er det mange muligheter, vi kan velge mellom mange forskjellige fag som varierer fra volleyball til forming eller sal og scene. Utenom timene er det også quiz, elevkvelder og Thomas-messer for å nevne noe av opplegget på kveldstid.

Hvordan ser en vanlig skoledag ut for deg?

En vanlig skoledag består for meg av frokost klokka 8, etterfulgt av morgensamling med beskjeder og deretter fag. Etter morgensamling er det enten linjetimer med Backpacker-klassen eller valgfag. Deretter er det lunsj og etter lunsj igjen er det mer linjetimer eller valgfag.

Hva gjør du på fritida?

På fritida blir det ofte til at man er sosial med de andre elevene rundt om på skolen. Ellers kan det også hende at jeg ønsker å slappe av for meg selv, se en film i propellet eller spille sandvolleyball.

Hva gleder du deg mest til dette året?

Det jeg gleder meg mest til må vel være turen til Filippinene og Australia. Jeg var heldig nok til å bli valgt til stipendiat i fjor, så jeg får være med på turen en gang til. Noen av høydepunktene i fjor var å bo på en paradisøy i Filippinene, dykking på spennende steder, fallskjermhopp, turer i fantastisk natur og det å få oppleve alt med gode venner.

Vil du anbefale et år på skolen til dem som kunne tenke seg å søke?

Jeg vil absolutt anbefale å gå et år her på Grenland. Jeg har besøkt andre folkehøgskoler og jeg opplevde ikke det samholdet som er her på Grenland. Vi er også heldige som har lærere som bryr seg om enkeltelevene og som er lette å snakke med. Og ikke minst er maten her veldig god og variert.