26.04.2017 Av: Erik Larsen Postet i: Nyheter Tags: Italia, vårens vakreste eventyr

Italiaturen 2017

Så er turen som kommer like sikkert som våren klar for å "rulles" i gang på Grenland. Ingen vår og avslutningstid på Grenland uten en reise til Italia. For hva kan være bedre i en periode hvor vi kanskje går og gruer oss for den ubønnhørlige slutten på et skoleår enn å sette oss i bussene og ha en fellesopplevelse av kanskje det mest fantastiske Europa har å tilby. Av arkitektur, religion, historie, kultur, språk, mat og på toppen av det hele temperaturer som for oss nordmenn er en "tjuvstart" på sommeren. Kort og godt så kaller vi det I løpet av 12 hektiske døgn skal nærmere 135 stk elever og ansatte kjøre ca. 6000 km gjennom land som Danmark, Tyskland, Østerrike, Sveits og Italia. Ha kortere og lengre stopp i byer som Venezia, Roma, Assisi, Pisa, Firenze. I tillegg en stor mengde med rastestopp underveis.
Uten å rangere opplevelsene må vi si at vi er veldig glade for kontakten vi har med Teodor i Assisi. Han er dansk og har vært munk i fransiskanerordenen i nærmere 30 år. Han forteller om sitt liv innenfor dørene på klosteret i Assisi noe som gir elevene en innsikt i en verden totalt forskjellig fra noe de har opplevd tidligere. En "højdare" som vårt broderfolk ville sagt.


Vi ønsker alle en veldig god reise og sier "på gjensyn" om 12 døgn. Vi håper alt går uten problemer av noe slag. En ting er sikkert og det er at elevene er i de beste hender på turen. For dette kan vi etter mer enn 25 år på tur til "støvellandet". Gled dere til en uforglemmelig opplevelse. "Ciao"