22.04.2015 Av: Erik Larsen Postet i: Nyheter Tags: Italia, Ciao
Klar for Italia

Klar for Italia

Da er det bare timer igjen til avreise for de fleste som er på skolen til dette utrolige landet langt mot sør i Europa. 12 hele dager skal vi se noe av det fineste som er i dette landet; Venezia, Roma, Assisi, Pisa, Firenze og mere til. Vi skal først bruke halvannet døgn i bussene før vi er fremme i Lido de Jesolo utenfor Venezia. Har skal vi bo i to døgn mens vi opplever adriaterhavets dronning; Venezia. Blir uten tvil et minne for livet.
Vi reiser så sørover og kommer til den evige by; Roma. Her skal vi tilbringe tre døgn og se de meste kjente byggverker og steder som Colosseum,  Trevifontenen, Forum Romanum, Peterskirken med vatikanmuseet og Pantheon. Roma har så mye å vise oss at vi må dessverre velge vekk mange ting som kunne vært interessant å se.
Etter Roma så setter vi kursen mot Toscana og Firenze. Her skal vi ligge ved kysten på et sted som heter Camaiore. I tillegg til litt strandliv (håper vi) så får vi en hel dag i Firenze. Denne byen som er kjent for å være renessansens fødeby og som virkelig viser oss hvordan mennesket kan utvikle kunst og kultur som påvirker oss alle. En av dagene drar vi til Pisa for å se byggverket som ble kjent fordi det var mislykket; det skjeve tårn.
Alle eventyr må ta slutt og etter dette så reiser vi hjem for å ta fatt på siste uke her hjemme.
Følg med for oppdateringer underveis her på nettsidene, på facebook og instagram. 
Bildet over er forresten tatt under rundturen med Anders Hornslien som møter elevene i Roma og gir dem en omvisning der. Totti er mannen på veggen bak;-)