23.01.2018 Av: Erik Larsen Postet i: Nyheter Tags: Route 66, liverpool
Liverpool for route 66

Liverpool for route 66

Torsdag kveld satt route 66 på Grenland fhs kursen mot Liverpool.

Vi visste ikke så mye om byen annet enn at Beatles kom derfra, selv om læreren vår, Rolf Magnus, hadde snakket endel om hvordan den amerikanske bluesmusikken hadde blitt populær i England en gang for ganske lenge siden.

Fredag morgen var det tidlig opp for å spise frokost på en lokal pub ( engelsk kultur er noe for seg selv) før vi hadde omvisning på LIPA, skolen Paul Mccartney fra Beatles har innviet, og som er en skole for all mulig musikk, teater, dans og kunst. Det var en utrolig kul skole som noen av oss faktisk fikk lyst til å gå på.
Etterpå gikk turen innom Liverpool cathedral- Englands største katedral, med omvisning i tårnet, før vi hadde omvisning på Beatles story- museet som forteller hele den fantastiske historien om Beatles. Etter en sen lunsj ( og litt shopping) fikk vi oppleve den legendariske Cavern club i Matthew street der Beatles startet karrieren sin. En utrolig lærerik og morsom dag.
Lørdag formiddag var satt av til museumsbesøk. Størst inntrykk gjorde nok international slave museum, som forteller den tragiske historien om slaveri. Dette gjorde inntrykk og særlig fordi vi lærte at slaveri fortsatt finnes i form av trafficking og uttnyttelse av andre mennesker. Vi besøkte også det maritime museet og lærte om Titanic. Det var også en kul utstilling som handlet om smugling fra gamle dager og frem til idag. Siden Albert dock også har et kjent kunstgalleri, Tate, gikk vi også innom her ( det var gratis) mye sær og rar kunst som også var morsomt å ha sett. Rolf Magnus tok oss med på Libanesisk restaurant til lunsj som jo var en interessant opplevelse. Vi fikk endelig litt egentid til å oppleve Liverpool på egenhånd før middag, og søndag morgen gikk turen hjemover igjen.
Liverpool har vært et viktig knutepunkt for kulturmøter og er fortsatt en kul og spennende by. Takk for en kjempefin tur.