22.11.2014 Av: Maria Busengdal Postet i: Nyheter Tags: backpacker, walkabout, norgerundt, Norgesvestkyst
Walkabout i Norge

Walkabout i Norge

 

Backpackerene ble delt inn i grupper 3 og 4 stk, og vi fikk i oppgave å reise innom så mange fylker og turistattraksjoner som mulig uten å bruke penger, men det var mulig å tjene penger underveis.

Gruppa vår besto av Maren, Andrea og Karoline. På forhånd hadde vi prøvd oss med å få gratis skyss rundt forbi, men uten hell. Vi begynte med å reise til Oslo med buss som vi betalte med tjente penger, der vi skulle sove over hos onkelen til Andrea i Bærum, for så og bli med på varetelling dagen etter. På varetelling tjente vi 1200 kr hver, som var mye mer enn vi opprinnelig trodde vi skulle tjene.

Dag 3 startet med at vi tok trikken inn til Oslo, men vi kjørte for langt så det endte med at vi måtte gå litt tilbake og når ingen av oss er så godt tjent ble det litt spørring av veien til bussterminalen. Når den endelig var funnet skulle vi komme oss til operaen for å ta bilde. Det ble veldig i hyrten og styrten for vi hadde en buss til Kristiansand vi skulle nå. Bilde ble tatt og bussen ble nådd og turen gikk videre til Kristiansand. Der hadde vi veldig god tid før toget til Stavanger gikk så da hadde vi tenkt å gå litt rundt i byen, men det orket vi ikke med de tunge sekkene vi hadde på oss, så vi endte med å sitte en del timer i venterommet på togstasjonen.

Vel fremme i Stavanger ble vi hentet av moren til Karoline som kjørte oss hjem til henne, der vi fikk kveldsmat. Dagen etter rakte vi løv i hagen og vasket bilen for å tjene for opphold, mat og bil til sightseeing. Vi tok turen ut til Jærstrendene, og etterpå dro vi hjem for å prøve å få gratis båt fra Stavanger til Haugesund for neste dag, men etter VELDIG mye frem og tilbake med telefoner, og det nesten var i boks, gikk det ikke allikevel pga av for kort varsel, så da måtte vi holde oss til den opprinnelige planen.

Vi er på dag 5 og nå går turen videre til endestasjon som er Stord. Faren til Karoline kjørte oss til Mortavika ferjekai, men på veien var vi innom Jernaldergården på Ullandhaug, Sverd i fjell og Utstein kloster.
Vi klarte å få ferja gratis, første gang vi fikk noe gratis. Så tok vi for oss ferjekaien og spurte om det var noen som skulle retningen Haugesund/Stord som vi kunne få sitte på med, og vi hadde flaks med han første vi spurte, han skulle til Haugesund og han lot oss bli med. Men det ble noen lange og kleine 45 minutter i bilen der ingen sa et ord.

Så skulle vi ta buss fra Haugesund til Stord. På Stord fikk vi omvisning av venninnene til Andrea der vi så Stord døra og Fiskedama. Videre ble vi kjørt hjem til kjæresten til Andrea der vi skulle bo for natten.

Dagen etterpå var det på tide å reise hjem igjen for nå var turen vårs over for denne gang. Vi hadde mye uflaks når det kom til å få gratis transport, men vi var jo så heldig at vi klarte å tjene inn såpass mye penger at vi klarte oss helt fint uten noe problem for resten av turen, og vi kom oss igjennom 7 fylker. Det var en fin tur og det var veldig spennende å prøve å reise på denne måten.