Route 66

Populærkultur, konsertopplevelser, underholdningsbransjen, og reiseopplevelser. Dette er noen stikkord for denne spennende linja. Bruk dine talenter og interesser ved å lage en festival, spille i band, produser musikkvideo eller bruk dine kreative evner til å skape noe helt nytt. Dette er linja for deg som nyter god musikk og film og som vil lære mer om populærkulturens røtter.

Vi lærer om amerikansk historie gjennom å reise på en skikkelig road trip langs legendariske Route 66, selve moderveien til vesten. Dette er symbolet på frihet og det å følge sine drømmer. Her vil du oppleve byer som Chicago, Las Vegas og Los Angeles. 

"Get your kicks on route 66"

Vi skal også besøke Liverpool og gå i Beatles sine fotspor og få følelsen av 60-tallet. Dette var en tid som formet populærkulturen slik vi kjenner den idag.Faglig innhold

- Kunnskap om amerikansk historie og populærkultur

- Delta på konserter og festivaler, og lære å planlegge og gjennomføre en konsert

- Kunnskap om populærmusikk og dens historie.

- Samtale om budskap og innhold i filmer og serier.

- Låtskriving

- Lage en musikkvideo

- Lære å spille i band

- Lyd og lys

- Backstage

- Samarbeid med lokale kulturaktører

Linja passer for deg som drømmer om en road trip i USA, er interessert i musikk og film, og som digger varierte konsertopplevelser. Ingen krav til forkunnskaper, men viktig at du er motivert til å lære nye ting og villig til å ta i et tak.

Ekskursjoner og reiser:

Høydepunktet på året er reisen til USA i februar. Turen går fra Chicago, bluesens hjemby, hvor vi følger Route 66 mot vest. Vi ender opp i Los Angeles etter mange høydepunkt underveis. Reisen tar rundt 14 dager og vi kjører mesteparten av veien selv i egen amerikansk van. 

Vi reiser på en høsttur til Liverpool hvor vi blant annet besøker Paul Mccartney akademiet og Beatles museet, i tillegg tar vi en tur til Manchester.

Vi reiser til Oslo og opplever hovedstaden sammen med resten av skolen.

Året avsluttes med skoletur til Italia i Mai. 

 

 

 

 

 

 

 

View the embedded image gallery online at:
http://grenland.fhs.no/route-66#sigFreeId555e850402