Nyheter

Sorter: Nyeste Populære

Siste filmer

Instagram

  Sandvolley Pluss

  Sandvolley Pluss

  Grenland Folkehøgskole har et kjempetilbud til deg som kan tenke deg å prøve mange forskjellige idretter og dessuten perfeksjonere deg på sandvolley

  Hos oss får du en unik mulighet til å bli en bedre sandvolleyballspiller! Vi har vår egen innendørs sandvolleyhall, som kun ligger 1 min gange fra internatene! Der trener vi uten å måtte fryse på beina, fordi vi har varme i sanda! Som elev på Sandvolley Pluss får du prøvd mange andre idretter også.  Vi har 4 treningsøkter i uken, hvor vi gjennomsnittlig har 2 økter sandvolleyball og 2 økter til annen aktivitet. Skolen ligger like ved en vakker skjærgård, så vi kommer til å ha ekstra fokus på kajakk og kiting. I tillegg får du prøvd mye forskjellig, som golf, squash, klatring, SUP m.m. En av øktene i uken trener vi sammen med de andre idrettslinjene.

  Linja er for deg som har trent volleyball eller sandvolleyball før, men like mye for deg som nå har lyst til å prøve deg på nye idretter.

  I sandvolley timene deler vi ved behov inn i mindre grupper, basert på nivå og/eller kjønn. Det gjør at vi får trent mest mulig 2 mot 2 og at du får utfordringer på ditt nivå. I tillegg kan du spille så mye du vll på ettermiddager og i helger! Når det er varmt i været, bruker vi våre to utendørs baner. 

  I trenerteamet på Sandvolley Pluss linja, er vi så heldige å ha med oss sandvolleyballspilleren Iver Horrem. Iver ble Norgesmester i sandvolleyball i 2015 og satset sammen med Geir Eidtun mot OL i Rio 2016. Iver er nå markedssjef i volleyballforbundet men er jevnlig innom skolen og trener sandvolley elevene! Han har reist mye i hele verden, og vil ta oss med på opplevelselrike turer!

   

  Faglig innhold

  • Teknikk, taktikk og spilleforståelse i sandvolleyball
  • Padleteknikk og sikkerhet i kajakk
  • Kiteteknikk, først med øvingskiter på land og etterhvert på vann
  • Teambuilding gjennom felles opplevelser og utfordringer
  • Andre nettidretter som tennis, squash, badminton, speedminton
  • Beachidrettene beachminton, beachhåndball, beachfotball
  • Golf, frisbeegolf, fotballgolf
  • Curling, skøyter, ski, snøbrett
  • Delta på og arrangere sandvolley/volleyball -turneringer
  • Mulighet for å velge volleyball som valgfag og bli med på skolens volleyballag og skole-NM i volleyball

   

  Her ser du klipp fra aktiviteter og turer vi har hatt:   

  Ekskursjoner og praksis

  På høsten reiser vi 2 uker til solskinnsøya Madagaskar! Dette er en fantastisk tur, som gir deg et unikt møte med mennesker, kultur, natur, solidaritet og idrett i et helt spesielt land. Øya er verdens fjerde største og er et eksotisk reisemål, med sin frodige regnskog, paradisiske strender, spesielle fjellandskap, unike dyre- og planteliv og et vennlig folkeslag. Vi spiller sandvolleyball på strendene, spiller fotball mot gassiske ungdommer, møter lemurer på vandretur i fjellene, bader i en oase i ørkenen, kjører Pousse Pousse taxi, tester kiting og snorkling i det Indiske hav!!! Turen er et samarbeid med den frivillige organisasjonen NorMad SportAid. Les mer om turen under linjeturer. 

  I tillegg reiser klassen på flere småturer og mindre overnattingsturer i løpet av skoleåret!

  På vinteren reiser hele skolen til Rauland for å gå på ski, stå i alpinanlegget eller renne på kjelke.

  Den siste flotte reisen gjør vi sammen hele skolen. Det er skoleturen til Italia i april/mai (Firenze, Roma, Venezia, Pisa, Assisi) som en god avslutningstur på skoleåret!

  I løpet av året har du muligheten til å instruere andre i sandvolleyball/volleyball/idrett. Tidligere år har klassen bl.a. bidratt som trenere til pensjonist laget Optimistene i Skien og en idrettsskole for voksne. Dette har elevene hatt stor glede av.

  Har du spørsmål så kontakt linjelærer Liv Nuland Lekven, liv@grenland.fhs.no 

   

  View the embedded image gallery online at:
  http://grenland.fhs.no/sandvolley-pluss#sigFreeId9723a947d4