string(0) ""

Bærekraftig skole

Denne høsten ble det gjort et historisk felles styrevedtak om bærekraftig utvikling i folkehøgskolen.
Vi ønsker å være med i denne innsatsen for å nå FNs 17 bærekraftsmål.
Vi arbeider kontinuerlig for å bli en enda mer bærekraftig skole både i drift og undervisning.

Solidaritet og fattigdomsbekjempelse
Skolen har både valgfag og også en linje som er knyttet opp mot bistand og solidaritet. Dette engasjementet er noe hele skolen er en del av gjennom ulike prosjekt i løpet av året. Flere linjer har turer der de besøker bistandsorganisasjoner som aktivt jobber med utdanning, fattigdomsbekjempelse og gode opplevelser for barn og unge.

Bærekraftig mat

Vi ønsker å tilby elevene våre både rettferdig og bærekraftig mat. Kjøkkenet har Debios bronsemerket, som vil si at 15-49 % av maten kommer fra økologiske og bærekraftige råvarer. Skolen er også en Fairtrade-skole, der innkjøpene bidrar til mer rettferdig råvarehandel. Fra vårt kjøkken får man også servert variert kost, inkludert flere gode vegetarmåltider. Vi har fokus på å redusere matsvinn, noe som resulterer i at middagsrester blir til gode varmlunsjer for elever og personalet. Årets innhøstingsdag er også et stort høydepunkt. Da plukker vi epler fra egen hage, drar på fisketur med kajakk, plukker bær i skogen, og samarbeider med noen av de lokale aktørene innen mat og jordbruk. Utnytting av lokale ressurser er både bærekraftig og gøy!

Undervisning og seminar
Vi har flere seminar i løpet av året med fokus på bærekraft og solidaritet. I tillegg til fellesundervisning med inspirasjon og input om bærekraft jevnlig gjennom året. Flere valgfag og linjer har fokus på tematikken. Skolen har en egen elevgruppe som jobber prosjektbasert med bærekraft gjennom året. De arrangerer blant annet en klesbyttedag som er åpen for lokalmiljøet.

Kortreist turvirksomhet
Vi ønsker å bruke nærområdet vårt og har mange kortreiste turer med bl a hengekøye, kajakk og kano. Skolen har en egen «Bucketlist» med aktiviteter elevene kan gjøre i nærområdet. Her er det mulighet for elevene å låne utstyr fra skolens utstyrslager.

Skolen arbeider kontinuerlig med å finne gode alternative reisemåter, bl.a. reiser vi årlig på busstur til Italia med hele skolen. På våre turer har vi et bevisst forhold til hvilke turselskap og samarbeidspartnere vi har. Vi har fokus på å ta vare på både lokal kultur og miljøet på de stedene vi reiser til. Studiereisene skal ha høy faglig kvalitet og bidra til livslang læring.

Energisparing bygninger
Skolen har et SD anlegg som styrer varme på hele skolen. Det betyr at rom bare er oppvarmet når de er i bruk.
Vi har et nytt internat under oppføring. Her har vi valgt bergvarme som varmekilde.
En bergvarmepumpe varmer opp bygningen ved å utnytte solvarme som lagres i fjellet. Vi har planlagt å koble to andre bygg til dette anlegget.

1152 75
313 2
109 1
329 4
619 4
113 0
This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed. New posts will not be retrieved for at least 5 minutes.