Fellestur til Italia

Innhold

  • Årets siste tur med hele skolen

Vi besøker:

  • Venezia
  • Roma
  • Assisi
  • Pisa
  • Firenze

Og dessuten:

  • Historie, kultur, religion, mat, språk
  • Badestrender i nærheten
  • Rett og slett “vårens vakreste eventyr”

I slutten av april setter hele skolen kursen mot Italia. Dette landet helt sør i Europa kan vise til helt utrolige steder og hendelser som kan fortelle oss mye om hvordan og hvorfor vi har blitt de vi er.

I tolv dager så utforsker vi hva dette landet kan gi og si oss. Byer vi besøker er bl.a Venezia, Roma, Assisi, Firenze og Pisa. Kultur, historie, religion, språk, mat og nesten alle sider av våre liv har blitt påvirket av italienere opp gjennom tiden. Dette vil vi prøve å få ett innblikk i samtidig som vi også får ett møte med Italia i dag.

Vi reiser med buss og får en utrolig flott opplevelse som en stor finale for året på skolen.  Alle som har opplevd turen gjennom de mer enn tyve årene vi har foretatt den tror jeg kan underskrive på at det er en opplevelse for livet.

Det er halvpensjon på turen, dvs du får frokost og middag hver dag i det du betaler.

Italiaturen er frivillig og frist for avmelding er 1. oktober. Velger du å være hjemme vil du få andre skoleoppgaver.

Skoletur til Italia koster kr. 10.200,–

ItaliaNyheter

Cinque Terre

Cinque Terre, også kalt 5 Terre er betegnelsen på fem områder nord i Italia. Områdene er veldig berglent, ulent og ligger ved kysten. Til felles er alle fiskerlandsbyer. Noen av elevene valgte å besøke disse byene, her er litt av dagen deres

ItaliaNyheter

Pisa og Firenze

Vi fortsetter reisen vår i vakre Italia og har nå slått oss ned på det siste hotellet, i Lido di Camaiore. Her har vi allerede tilbrakt en fridag hvor vi fikk selv velge hva vi ville bruke dagen på. I dag sto en dagstur til Firenze, med et lite stopp innom Pisa, på programmet.

ItaliaNyheter

Roma

Etter en fantastisk start på Italiaturen i Lido di Jesolo og Venezia, var det i går på tide å besøke neste stopp på turen. Tidlig om morgenen satte vi kursen sørover i vakre Italia, og åtte timer senere var vi endelig på plass i en av Europas mange perler, nemlig Roma!

ItaliaNyheter

Venezia

Første stopp i Italia er nok på manges bucketlister, og er virkelig et sted verdt å ta turen innom. Arkitektur, kunst og historie er bare noe av det du får oppleve i den vakre byen Venezia!