Madagaskar

Høydepunkter

  • Solskinn
  • Lemur
  • Pousse pousse
  • Sandvolley
  • Strender  
  • Regnskog
  • Halvapekatter
  • Surfing
  • SportAid

I november setter Sandvolley kursen for Madagaskar, “solskinnsøya” i det Indiske hav. Madagaskar er et helt spesielt land! Øya er verdens fjerde største, og en stor del av dyre- og plantelivet finnes kun her. I løpet av 2 uker skal vi reise og oppleve øyas unike dyre- og planteliv, frodig regnskog, paradisiske strender, og ikke minst møte med lokalbefolkningen og drive idrett sammen med de. Vi samarbeider med den frivillige organisasjonen NorMad SportAid, som jobber for å gi bedre vilkår for mennesker på Madagaskar. De er blant annet med på å bygge og finansiere skoler, idrettsanlegg, sykehus og andre helsetiltak. Jan Ragnar Hagen, som har vært misjonær på Madagaskar og senere reist dit 21 ganger, blir med oss på turen. Han sier at han koser seg like mye på hver tur!

Turen starter i hovedstaden Antananarivo, som ligger midt på øya. Derfra drar vi sørover til byen Antsirabe, hvor vi på kjøreturen får med oss et unikt kulturlandskap med rismarker, åser, landsbyer og folkeliv langs veien. I Antsirabe skal vi besøke barnehjem og skoler. I tillegg kan du sitte på i en fargerik “pousse pousse”, en liten taxi for 1-2 personer, handle eksotiske frukter og suvenirer på torget, spille sandvolley, tennis og fotball på Lovasoa, hvor vi overnatter. Videre går turen til Fianarantsoa og Ambalakely. Her treffer vi bl a barn fra “Hope for future” og det er også mulig å ta en tur til den frodige regnskogen Ranomafana. På veien videre mot sørøst, besøker vi nasjonalparken Anja, hvor vi skal vandre midt blant ringhalemakier, som er halvapekatter/lemurer. Vi overnatter på Isalo Ranch, midt i et helt spesielt fjellandskap. Her blir det ballspill, badetur og vandring i Isalo nasjonalpark. Siste del av turen bor vi i bungalower ved kysten, Ifaty ved Tulear, hvor vi kan nyte lange strender og muligheter for kiting, seiling, snorkling og sandvolley. Her kan vi også dra innom Skilpadde park, dra på oksekjerre tur og kjøretur ut i “bushen”. Etter 14 dager med opplevelser og minner for livet, tar vi fly tilbake til hovedstaden og videre hjem til Norge.

De fleste måltider er inkludert i prisen, men du må regne med å betale noen luncher selv. I tillegg er det vanskelig å ikke bruke noen penger på flotte suvenirer på markedet, som ofte er håndlaget av gassere. Gasserne er spesielt flinke til å lage flotte treskulpturer, flette kurver, lage ting av blikkbokser, kunstverk i voksbatikk med mer. Prisnivået er lavt i forhold til det vi er vant til i Norge, så lommepengene rekker langt.

Linjeturen er inkludert i det du betaler på linja.