Moldova

Høydepunkter

  • ny kultur
  • ukjent mat og språk
  • lær om hjelpearbeid
  • utfordre dine holdninger
  • se at hjelpen kommer frem
  • bli kjent med deg selv på en ny måte

Hver høst reiser gjengen som har valgfag Moldova til dette landet øst i Europa for å se, oppleve og hjelpe mennesker som organisasjonen “misjon uten grenser” har et forhold til i dette landet.
Gjennom arbeidet her hjemme så legger vi grunnlaget for å kunne forstå hva som trengs og hvilket hjelpearbeid denne organisasjonen driver med i Moldova.

Les om siste års tur

Turen til Moldova er knyttet til faget “Prosjekt Moldova” som alle elevene får sjans til å velge som valgfag når de kommer til skolen. Elevene på bistand/action er automatisk med på dette valgfaget. Selv om du er med på på valgfaget så er det ikke sikkert at du blir med på turen da det er et begrenset antall plasser på denne turen.
Frokost og middag er inkludert i prisen for turen.

Turen koster kr. 5.000,- for alle som ikke er en del av bistand/action linjen. De har dette som en tur som er dekket av linjekostnadene.

Bistand/actionMoldova

Fattig land rikt på historiar

Tidlig på morgonen laurdag 24. november, var det endeleg tid for avreise for Bistand/Action og resten av elevane ved valgfaget prosjekt Moldova. Etter å ha arbeidd med pengeinnsamling og fokus på landet gjennom skuleåret, var det knytt mykje spenning til å oppleve og sjå Europa sitt fattigaste land med eigne auge. Me hadde på førehand høyrt mykje om landet, og blitt fortalt mange historiar frå tidlegare år, men eg vil likevel påstå at det var ein uvitande gjeng som stod pakka og klar utanfor Grenland Folkehøgskule denne kalde morgonen.

Bistand/actionMoldova

Hjelp til å hjelpe

Misjon uten grenser er ein organisasjon som arbeider for å hjelpe barn og familiar i seks av dei fattigaste landa i Europa. Grenland Folkehøgskule har i fleire år samarbeidd med organisasjonen, mellom anna i forhold til valgfaget “Prosjekt Moldova” og linja Bistand/Action.