string(5) "right"
Om skolen og området rundt

Skolen ligger ved Telemarkskysten, i Porsgrunn kommune i rolig og landlige omgivelser. Porsgrunn kommune har ca. 35.000 innb. og totalt i Grenland bor det ca. 110.000. Grenland består av fire kommuner; Porsgrunn, Skien, Bamble og Siljan.
Grenland folkehøgskole ligger 4 km. fra sentrum, hvor man finner bibliotek, kinoer, flere treningssentere, restauranter, kroer og gode shoppingmuligheter. Universitetet i SørØst Norge har en av sine største studiesteder her, Campus Porsgrunn,  med over 2500 studenter. Fotballklubben Odds Ballklubb og håndballklubben Gjerpen håndball som begge spiller i eliteserien er to lag fra Grenlandsområdet. Det er ellers et rikt og variert idrettstilbud i kommunen.
Bussforbindelsene mellom skolen og sentrum er gode. Flere store busselskaper har også stopp på rutene sine i Porsgrunn.
Ny dobbeltsporet jernbane mellom Porsgrunn og Larvik kom i september 2018 og forkorter reisetiden til resten av østlandet. Nærmeste flyplass er Sandefjord lufthavn, Torp, som ligger ca. 40 min. unna og nås enkelt med både tog og buss.

 

 

 

 

 

 

Skolens bakgrunn og historie

Grenland folkehøgskole har en historie tilbake til 1920. Det betyr at vi har rundet 100 år.
Les om jubileet
I den første tiden het det “Grenland ungdomsskule” og var mest for lokale ungdommer. Det har forandret seg slik at vi nå for det meste har kun ungdommer utenfor Grenlandskommunene. Eier av skolen er som fra de første årene alle de fire kommunene i Grenland sammen med Norges KFUM/KFUK og Normisjon.

Skolens_historie

En liten dronefilm fra Porsgrunn som viser sentrum av byen langs elven.